måndag 19 september 2011

Idag var det verkligen måndag!!!

Det var en snabbvisit av solen i helgen och idag har det varit lika mörkt som den 22:a december. Men jag är ju inte den som ska klaga eftersom jag inte tog tillvara soldagarna. Idag hade jag en sån där "rejält fruntimmer" dag. Tänkte att i år ska jag göra en riktig höststädning.(Jag undrar hur länge det håller) Så idag har jag dammat alla böcker i bokhyllan och våttorkat.Mina garderober fick oxå en omgång så nu har jag inte alls så mycket kläder. Det känns som jag måste fylla på med lite nytt. Inte alls någon oangenäm känsla. :-). Det "rejäla fruntimret" gick sedan till syrummet och gjorde ett provblock. Det är ingenting jag normalt gör utan jag kör på. Det är kanske därför jag har så många UFO:n. Nej, det är för att jag vill vidare och vidare och vidare...................... Men anledningen till att jag gjorde det var för att det block jag sett var för ett twinöverkast och jag ska göra en kudde så det måste förminskas en hel del. Men jag tror att jag fick till det. Lite "meckigt" men jag tror det ska funka. Det beror på om det rejäla fruntimret stannar länge men annars så får vi snart se resultatet. Skulle sy fast kanten på "Klorgasen" under Maestro men av det blev intet. Jag tycker det har varit ett trevligt program och nu förstår man bättre dirigentens roll. Fast inte tillräckligt för att bedömma om rätt person vann.

söndag 18 september 2011

Återfall

Så har det då varit en helg med strålande väder. Som vi har väntat på det! Och vad gör jag? Jo, kryper ner i min källare och myser där. Jag har varit avundsjuk på mina quiltvänner som har varit så produktiva hela sommaren och jag har inte sytt ett enda stygn. Men i helgen har jag producerat lite. Först en favorit i repris. Det ska bli en kudde bara jag hittar någon lämplig baksida.
Sedan kom återfallet !! Jag har ju bestämt var quiltarna ska vara och bestämt mig för en viss färgsättning. Men ändå händer detta:
Återfall till grälliga färger som absolut inte passar någonstans hemma hos mig. Men jag brukar landa där så det är bara att acceptera. Sån e jag!! Den heter "Klorgas" eftersom jag lärt mig i Allers korsord att det är giftgrönt.