söndag 19 augusti 2012

Höst?

Idag kändes det verkligen som höst. Grått, kallt, tyst och blåsigt och gula löv singlade ner till marken. Det känns som det är dags att göra en liten summering av sommaren. Som vanligt blev den inte som vi planerat men när blir det så? KM har tillbringat större delen av tiden i skogen och röjt så det projekt JAG hade tänkt ut åt honom får bli nästa sommar. Egentligen är målningen av TV rummet det enda som är gjort av det som planerats. Och det är jag så nöjd med. Tidigare kändes det som om furuväggarna ramlade över oss. Nu är det vitt, ljust och fint.

Det har varit ett fint bärår. Mycket blåbär, hallon och även smultron. Det som återstår att plocka är svartvinbär och lingon. Men det behöver vi inte så mycket av. Däremot har vi inte hittat så mycket svamp. Men det går knappt in något mer i frysen så det får vi klara oss utan.

Vi har träffat barn och barnbarn mera den här sommaren än tidigare. Barnbarnen har varit här 14 dagar vilket medfört utflykter och engagemang. Och eftersom Jannice sommarjobbat i Sundsvall så har hon varit här många helger. Det här var sista helgen  för hon återvänder till skolan och Skövde nästa vecka. Men det dröjer bara 14 dagar innan vi träffs igen i Stockholm.

På syfronten har det inte hänt så mycket. Jag har gjort ungefär hälften av dom 350 okteroner som går till mitt English paper piecing projekt. Att det inte blivit fler beror delvis på att mina tummar värkt men även besök av latmasken. En röd duk är nästan klar. Det fattas bara lite applikationer så det  bör jag jag hinna få  klart innan vi flyttar hem till Matfors. Ett blått arbete är oxå påbörjat och det är ett snabbt arbete som inte heller ska ta så mycket tid innan det är avslutat. Möjligen att FMQ tar lite tid för där måste jag öva igen. Jag trodde det skulle gå lättare med den nya maskinen med att ställa in trådspänningen för att få det fint på avigan men så var det inte.

Vädret ja!!!! För mig har det egentligen varit en perfekt sommar. Jag tror att det bara är 2 dagar som jag har lidit av värmen. Något för mycket regn har det varit vilket drabbade barnbarnen som lyckades pricka in det när dom var här. Men jag roar mig så bra inomhus så jag klagar inte.

Något som jag funderar över är hur olika naturen  är år från år. I år har vi haft väldigt lite maskros och även lite blåklockor men väldigt mycket prästkragar.. Nästan inga fjärilar till skillnad från i fjol då det var massor av olika arter.

Ja vi får väl se! Det kanske kommer en sommar till i september. För närvarande är en Stockholmsresa och en resa till Skövde/Borås och ett skoljubileum inplanerat i september så den månaden försvinner nog snabbt oxå