onsdag 28 september 2011

Jag tror inte det är sant !!!!

Två UFO:n har blivit nästan färdiga. Kviltningen är kvar men jag får ta en vecka och bara kvilta mina senaste alster. Den första är en kudde av fyra block som har legat läääääääänge! När jag ser på tygerna så inser jag att det måste vara bland det första jag gjorde eftersom tyget är gardintyger och det är det länge sen jag sydde. Nåt sånt har jag inte sytt sedan det blev modernt med panelgardiner. Det är ett tyg som jag tror heter chintz och är jättetråkigt för när man tvättar det tappar det all lyster
Sen kommer duken som jag hade tänkt skulle vara en sommaräng men en del tyger tar inte för sig tillräckligt. Jag kan kanske fixa till det när jag gör kviltningen. Det ser faktiskt bättre ut på bild än i verkligheten.
Men något som jag är mycket nöjd med är att syrummet , fortfarande efter 3 projekt, är intakt. Jag har varit jätteduktig och plockat ihop efter mig direkt efter tygval. Så det blir kanske ordning på den här tanten tillslut.

måndag 26 september 2011

Riktigt nöjd med mig själv

Nu har jag verkligen kommit igång med min syning. Efter att ha gjort 2 kuddar och en duk (Inte kviltade än men jag saknar baksidestyg) så var jag och grävde i min UFO låda. Och den är djup ska ni veta. Jag letade svampbonaden men hittade istället en sommarduk och fyra block som jag inte vet vad jag hade tänkt göra med ursprungligen. Det är nog det första jag gjorde i paper piecing.Tänkte att det skulle vara ett snabbt projekt och bli en kudde till stugan. Den är ju blå och det mesta där går i den färgen. Men den är lite tråkig så jag får nog lägga ner lite jobb på själva kviltningen. Jag började med duken och i första skedet ser den för eländig ut. Eller hur?
Men efter att ha börjat med en kviltares favoritsysselsättning :-) , att klippa sönder, så kan det hända att den blir färdig till slut. Men eftersom jag ser en del felval av tyg så är det inte alls säkert.
I morgon måste jag fara till trädgårdsmästaren och köpa lite höstblomster för nu börjar det se för tråkigt ut ute. Jag plockade de sista äpplena idag och gjorde en äppelkaka i långpannan. Måste skynda mig att lägga den i frysen för annars är den snart slut. Och jag ännu bredare över häcken.

söndag 25 september 2011

Snart måndag...IGEN!!!!

Veckorna går med raketfart. Veckan som var , var inget undantag. Fruntimmret stannade till onsdag ungefär. Hon hann med ganska mycket och mest glad är jag över att hon putsade fönstren i källaren. Det är inte något som sker varje år. Men på torsdag hade hon fått nog och for iväg för att shoppa. 2 par jeans och en långkofta blev resultatet. Jeans är svårt att köpa.Man måste prova många innan man hittar dom som sitter bra. Ett märke som heter Skimra är det som passar fruntimret bäst. Koftan är jag så nöjd med. Tunn, osymetrisk och svart. Helgen har jag mest suttit i källaren och sytt. Kudde nummer 2 har sett dagens ljus. Jag lyckades i alla fall hålla färgsättningen på en lugn nivå.
Nästa kudde blir åter en favorit i repris. Jag tycker väldigt mycket om Storm at Sea så det ska det bli. Men kanske jag börjar med att quilta gamla UFO:n. Jag har en svampbonad som borde ha varit klar till svampsäsomgens början men än finns det trattisar att hämta "en masse". (?)