torsdag 10 november 2011

Nu kan julen komma

Till den här julen blir det inga fler arbeten än det jag gjort klart idag. Det är ganska fullt på den fronten. Det som blivit är ett UFO som legat från i fjol eller då förra julen. Jag vet inte när mönstret var i Fat Quater men det är därifrån jag tagit det. Det var en julkalender men det sorterade jag bort. Jag har svårt att se mig komma på 24 SMÅ grejer så det blev en enklare variant.
Ögonen sitter fortfarande i nålar för jag hittade inte två likadana knappar i rätt storlek. Jag måste smyga i Leifs garderob och se om han har några skjortknappar som passar. Jag har gjort stjärnor som kviltning men det syns inte på bilden. Men roligt var det. Jag tycker faktiskt att det är det roligaste, bara jag slutar gruva mig och kommer igång. Och sådana här små projekt är ju inga problem. Men jag gruvar mig för täcket!!!!!!!! Men det är 70 block borta !!!!
Nu blir det paus i syning över helgen då vi far till dottern och firar hennes 40 årsdag. Förstår inte varifrån dessa gamla barn kommer :-).

tisdag 8 november 2011

Idag skiner solen!!!

Nu är det en sån där härlig höstdag igen och det känns skönt efter dom tre typiska novemberdagar vi har haft. Och det var november nere i syrummet ett tag oxå. Men i går kväll bärjade jag sprätta bort den nedre delen av snögubben och det gick riktigt bra.Tack o lov för sprättkniven och min nya lampa! Lite förvånad och glad över mig själv är jag som tog tag i saken och inte la det under mattan. Ibland kan man faktiskt förvåna sig själv även i denna ålder
Lite smolk i bägaren är att jag idag ska till tandhygenisten. Definitivt inte någon favoritsysselsättning utan istället ångestframbringande. Men jag har ända fram till halv 2 , att gruva mig på så kanske jag hittar en anledning att ringa återbud. Men jag ska försöka klara av det.
Nu är det dags för lite frihandskviltning. Ha en bra dag ni där ute i cyberrymden!

söndag 6 november 2011

Fan, fan, fan

Jag tyckte jag hade fått sånt flyt med min syning. Men säg den glädje som varar beständigt. Jag har sytt klar en bonad med tre snögubbar som står på varandra. Jag gjorde applikationerna 2006 och sen blev den liggande. Men nu skulle den bli helt klar. Det var en del sömmar som skulle ge djup åt gubbarna som var kvar och jag ritade var de skulle vara, med vattenlöslig märkpenna. Ville ändra en linje och sprayade på lite vatten. Och vad händer!!??!! Bakgrunde var blått batiktyg och det färgade av sig

. Hade väl inte tvättat tyget och hade väl bråttom som vanligt att komma igång. Jag borde veta vid det här laget att det inte går att gena. Än så länge har jag inte kommit på hur jag ska fixa det men jag måste väl antagligen sprätta bort gubben och börja om därifrån. Den kommer med andra ord, bli liggande några år till.

Annars är mitt huvud så fullt med "Vill göra " grejer att det är jobbigt. När jag bläddrar igenom mina tidningar får jag massor med ideer. Men nu har jag nog med påbörjade saker fast jag skulle behöva en väska.........................................