torsdag 9 februari 2012

Kärt ämne!

Jag återkommer till frihandskviltning igen. I det avsnitt i kursen jag såg idag, talades det om överföring av mönster till tyg. Jag trodde alla proffs gjorde allt på fri hand men det visar sig att dom använde uppritade mönster. Det jag tyckte var finurligt var att dom ritade mönstret på normalt papper, körde sen i linjerna utan tråd och sen la ut mönstret på tyget. Sen borstade hon på ett speciellt pulver och se där var mönstret! Jag hade ju inte det där pulvret så jag körde med potatismjöl och det funkade oxå. Men frågan är vad använder man på ett vitt tyg? Jag har även testat att rita mönstret på tyll och la det sedan på tyget och ritade en gång till. Det här gjorde jag för länge sedan men kom just på det i skrivande stund. Då är det ju löst med vita tyger!!
Idag har jag efter en sömnlös natt,( Maja´s utmaning?:-)), inte gjort mycket. Nej jag kan inte skylla på Maja utan det är vad jag drabbas av med jämna mellanrum. Men man blir rätt seg så idag har det blivit mest korsord. Borde kanske ha tagit en promenad i det fantastiska vädret men där sa latmasken ifrån :-). Men imorgon är en annan dag!!

onsdag 8 februari 2012

Jaa, du Maja!!

Det var en utmaning som heter duga :-). Hjärnan har gått på högvarv ända sen i morse när det mjuka brevet kom. Flera ideer dök upp i mitt huvud men det var inte förrän ikväll när jag stog under fläkten och rökte, som den bästa iden dök upp. "Eureka". Den var helt självklar!! Och jag tror att du kan lista ut vartåt det lutar :-).Men då dök ju problemen upp också. Jag måste frächa upp min matte innan jag kan sätta igång. Det var länge sedan jag använde något annat än + och - och %. Men det är ju en utmaning! Och att utmana sig själv är väldigt spännande.
Jag har påbörjat ett annat projekt oxå vilket jag inte kommer att visa på ett tag för jag är lite osäker på hur det kommer att bli. Men en sak har jag upptäkt och det är att det är enklare att sy av större tygbitar än de små som jag hittills har jobbat med. Och det minskar i tyglådorna!!!!!.
Jag har även laddat ner en kurs till i frihandsquiltning. Fast jag vet att det är bara övning och övning och åter övning som gäller så tror jag att om jag ser på tillräckligt många lektioner så går det av sig själv när jag sätter mig vid symaskinen. :-). Nej, skämt åsido, men det är kul att se hur dom arbetar och många tips har jag fått.
Men inte har jag tid att sitta här och surra. Ner i dom djupa källarvalven!!

måndag 6 februari 2012

Vad hände???

Va´tomt det blev!! Den senaste tiden har jag hållit på och sy mina fjärilar och jag har alltid vetat vad jag ska göra när jag kommer ner till syrummet. Men nu känns det jättetomt när det är klart. Det är ungefär som när barnen flyttar hemifrån. Det blev så tyst. Inte för att det inte finns annat och göra där nere men ingenting som är självklart.
Sen blev ju världen lite större när jag upptäckte att man faktiskt kan sy täcken oxå. Nu snurrar det i huvudet så det nästan gör ont. Och jag tror att jag vet vad jag ska göra men jag kan fortfarande ändra mig. Hundra gånger!!!
Det jag säkert vet är att jag ska använda mina grällfärger.
Det flöt upp en gammal ide oxå att använda mina shiffongtyger som har legat lääääänge och väntat. Jag var inne på min systers vävblogg och såg ett fantastiskt foto på deras utsikt från deras sommarstuga. Det var braskande höstfärger och väldigt inspirerande.
När jag plockade fram shiffongen såg jag oxå en låda med Angelina. Har aldrig prövat att göra något av det men det är kanske dags nu. Kan kanske använde båda samtidigt. Oj nu måste jag ner o kolla.