tisdag 24 juli 2012

Ljuvlig

Äntligen en morgon då jag inte behövde fleecen. Fjärden spegelblank och det är alldeles tyst.Närmsta grannen har efter påtryckning av andra grannar fixat så att inte hans brygga gnekar. Bra, det tog bara trettio år. Morgonkaffet smakar gudomligt i den omgivningen. Jag har rensat lite ogräs och klippt av utblommade pionblommor och smörboll.
Äntligen oxå att jag börjar känna igen mig själv. Nu är tre quiltprojekt på gång. Symptom på ADHD? Ett problem är att här har jag bara en designvägg. English paper piecing har inte varit någon favorit men igår fick jag hem mallar  som jag beställt hos Lappelisa så nu är jag igång med det. Sen är det min röda duk och Majas utmaning. Där har jag tänkt om. Jag har tittat på vad som kallas modern quilting och tidigare tyckte jag att det var ett steg bakåt men jag har ändrat mig. För att genomföra min första tanke med utmaningen så behöver jag saker som jag inte har med mig hit upp men idén är kvar och det blir ett höstarbete.
Nu är det dags att ta itu med andra morgonsysslor. Gårdagens disk t.ex. KM är som vanligt ute och röjer så det är tyst och lugnt inne oxå.