torsdag 22 december 2011

Längtan

Målet för min längtan är inte julklappar, jultomten eller julmaten.Nej det är barnen som kommer hem!! Och nu börjar det närma sig. I morgon kväll står dom och stampar på trappen. Första etappen Skövde-Stockholm är avklarad för Jannice och jag var ju som vanligt orolig när hon är ute och kör bil. Men nu andas jag lugnt igen och etapp 2 sker med tåg och det känns lugnare. Det är väldigt sällan ett tåg spårar ut !!!!!.
I syrummet har jag bara plockat lite med smådetaljer som näsborrar och lingon. Så nu har jag kommit till det roligaste, kviltningen. Det står i mönstret, som kommer från The bear patch, att dom rekommenderade tät kviltning för att göra väskan starkare. Jag har bara använt scraps men det syns inte i den korgen. Den är lika full som vanligt.

Så nu mina bloggvänner säger jag "God Jul" och ett riktigt Gott Nytt Lappår.

onsdag 21 december 2011

Splittrad

Mina älgtabletter är lagda åt sidan. Förhoppningsvis inte för länge. Men jag "hittade" ett tyg som jag efter att ha klappat och klappat, kom på att det skulle bli en kasse till en speciell person. Men jag har inte sytt så många kassar att jag har full koll på hur man ska göra. Jag vill att den här ska blir riktigt fin så jag har övat på ett annat projekt. Jag "hittade" en älg till som jag gjorde för flera år sen som skulle bli en väska men den hamnade i UFO lådan av någon anledning. Nu har jag gjort själva toppen klar förutom några applikationer så i morgon ska jag fodra och kvilta.Sen är jag och fixar på snögubbebonaden som jag vill ha klar. Ett annat UFO har fått komma upp i ljuset oxå så jag är väldigt splittrad och vill ha allt klart igår.

Idag har KM lagt in sillen så nu är väl maten för helgen klar. Vi har ett väldigt modest julbord där det endast finns det vi tycker om. Ingen julgran blir det heller. Barnbarnen kommer ju inte hem hit och vi far bort efter annandagen så det här årets gran:

Jag har lovat att inte lägga upp den på nätet för min dotter vill att alla ska tro att vi är helt normala. Men jag måste få reta henne liite!