onsdag 10 oktober 2012

Jag har gett upp en dröm

En av mina drömmar har varit att vara duktig att teckna men jag har aldrig kommit ur huvudfotingsperioden. En annan dröm var att måla med akvarell.

tisdag 9 oktober 2012

Shoppingdag

Birsta City tillhör inte mitt favoritställe men idag for jag och Jannice dit. Jag bävade för jag behövde nya jeans och att prova och prova är inte min grej. Men jag lyckades ganska snabbt hitta ett par jag gillade med en lämplig prislapp. Sedan följde det med lite annat som jag behövde så dagen var med andra ord lyckad.


2004 köpte jag en quiltbok som heter "Göj med stoppefoten" och där började min facination till FMQ. Jag sydde raskt en bonad med applikationer men när jag kom till att fylla på med frihandskviltningen insåg jag att jag måste öva lite mer. Så sedan dess har jag övat och övat men resultatet har blivit "sådär". Bonaden har jag  tagit fram med jämna mellanrum och tittat på och jag har velat få den färdig då den har en given plats hemma hos mig. Jag har ett ställe där jag ska följa årets gång med bonader som passar in. Men den har åkt underst i UFO lådan igen och igen  men nu.... kanske....


Jag hade så bråttom att få den klar att jag glömde upphängningsslejfen när jag sydde fast tittkanten . Och det fattas väldigt mycket tålamod hos mig. Jag inser att jag måste fylla på med mer växter. Så ikväll blev den i varje fall inte klar heller.

Den senaste kursen jag tagit hos Craftsy är verkligen inspirerande. Men det tog emot när kursledaren påpekade väldigt bestämt att man ska sy "In the ditch" i varje söm man har på arbetet. Det känns just nu överkurs men jag kanske ändrar mig.
Jag är verkligen nöjd med min nya symaskin. FMQ går jättelätt. På min förra maskin var det svårt att få stygnen snygga på baksidan men det funkar jättebra på den här. Sen har jag köpt något som heter Supreme slider, som man lägger under själva arbetet och det glider mycket bättre på den.