torsdag 19 januari 2012

Kurskväll

I går kväll var jag på kurs. Jag har laddat ner en kurs där man syr en stor kvilt i en liten symaskin. Jag har hittills undvikit att sy stora kviltar då jag tycker det verkar fööör meckit. Så jag hoppas att jag får många tips av den här kursen.
Jag har insett att jag måste göra några större arbeten för att få ned storleken av mitt tygförråd. Syr man dukar och kuddar och annat smått så märks det ju inte någon minskning och jag får hålla på tills jag är 100 innan jag kan börja och köpa nytt tyg.
Så nu är det alltså dags att ta itu med större projekt. Jag läste i Allers horoskop att Skytten "sjuder av optimism, det du företar dig lyckas över förväntan". Så jag ser framför mig perfekt kviltade arbeten modell King size. Det såg ju lätt ut när kursledaren sydde så det ska väl jag klara oxå.:-)

Men tillsvidare syr jag vidare på mitt petprojekt och scrapstäcket.

Det blev att jag beställde tyg på nätet till bakgrunden till Lynns täcke. Det kändes för jobbigt att sätta sig och köra i snömodden och nu kan jag inte vänta längre. Håll tummarna för att det är rätt nyans.

tisdag 17 januari 2012

Förlorad tid

Det är nåt allvarligt fel på mig!! Gårdagskvällen tillbringade jag på Idrottsgalan. Och den tog ju aldrig slut!
Någonstans i mitt huvud sitter det en liten djävul som säger: " Ska du inte gå till syrummet snart. Det är ju mycket roligare". Men jag sitter kvar. Sen är jag besviken på mig själv för att det jag planerat att göra är ogjort.För mig är TV tid förlorad tid. Måste jobba med det och inse att allt har SIN tid.

Min petgrej har vuxit liiite. Men jag har även sytt lite på mitt täcke och jobbat lite på några UFO:n. Jag kan ju inte göra samma sak någon längre tid. Det är oxå nåt jag måste jobba med!

Funderar på om jag ska åka ner till Gnarp och Wallmans eller beställa på nätet. Det är ju så bekvämt att bara klicka några gånger och sen kommer paketet i brevlådan. MEN man vet ju inte om färgerna är som man tänkt sig eller något helt annat. Så frågan är om jag eller latmasken ska få bestämma.

söndag 15 januari 2012

Ett litet PS

Kan inte låta bli att lägga in ett foto på min nästa utmaning. Kan ni gissa vad det ska bli är det ännu roligare. Men pillrigt är det

Men det är jobbigt för ögonen så nu gör jag en tidig kväll. Hoppas jag har något bra i Ipoden.

Förvåna sig själv!

Nu har jag förvånat mig själv och hoppat på en utmaning. Den första nånsin!! Det är Maja som har utmanat mig och alla som vill, att bläddra igenom sina tidningar och finna ett mönster att använda. Det kom ju väldigt lägligt för mig som bläddrar och bläddrar för att finna inspiration till Lynns täcke. Och i o m att jag sytt provblocket med fjärilen så var utmaningen för januari klar för min del.Det gjorde ju beslutet lättare. Under mitt bläddrande har jag dykt på en kudde som jag velat göra länge men jag har alltid hittat en förevändning att skippa den. Det är paper piecing och bitvis VÄLDIGT pillrig. Jag tror inte att jag skulle hoppat på den nu heller om det inte varit för utmaningen. Tack Maja!
Lite osäker om jag får visa bilden på täcket men jag tycker att jag borde få visa vad jag tänker göra och mönstret är ju allmänt när det har varit i en tidning. Måste kolla regler där!!
Annars har det varit en väldigt lugn helg. Väldigt lite sömnad men väldigt mycket tid vid datorn. Har kollat tyger på Vallmans och Lappelisa men inte hittat just det jag vill ha så jag får leta vidare.

Sen fick vi ett glatt halvt besked om att även Mirja och barnen följer med till Skövde i påsk. Det skulle vara kul om hela familjen kan vara tillsammans. Jag har i alla fall bokat hotell utifall att det blir så. Sen får vi hoppas att det är dags för tranorna, som vi missade i fjol, att dansa då.