lördag 6 oktober 2012

Black saturday

Idag var det en helsvart dag!!! Bara bakåtsömnad!! Precis allting blev fel! När det blev fel på ett projekt hoppade jag till nästa och när det blev middagsdags gav jag upp och hoppas det går bättre imorgon.

Angående mitt labyrinttäcke måste jag tyvärr medge att det är inte alls så komplicerat . Det är bara två olika block och totalt bara 9  stycken. Det gällde bara att hålla tungan rätt i mun. Rätt roligt då arbetet växer snabbt.

Efter middagen tyckte jag att eftersom allt blir bara fel fel fel så är det dags för en ny kurs. Så jag anmälde mig till en av Craftsy´s senaste.  Design It, Quilt It: Free-Form Techniques . Jag tycker deras kurser är jättebra och dom har ofta rea och då passar jag på. Längre tillbaka tog jag kurser på Quilt University men jag gillar mer att se videos än att läsa lektionerna. Och hittills har jag varit mycket nöjd med de kurser jag tagit.

Men nu är det dags att proppa in Herman Lindkvist i öronen och lyssna till hans biografi. Natti natti

torsdag 4 oktober 2012

Back in business

Livet börjar gå tillbaka i normala banor. Stugan "vintrad" och inga andra resor inplanerade. Med andra ord: Massor med sytid! Har lovat mig själv att bli lite mer strukturerad men det har jag lovat förr oxå så vi får ser hur det blir med det. Men ett av löftena är att inte det ska bli några fler UFO:n och att ta tag i dom som redan finns. Inget nytt projekt innan jag avslutat ett UFO !!!!!!!!!!!
Sista veckan i stugan skar jag massor med bitar till ett täcke. Bara det !!!!! Att ha allt färdigskuret innan jag sätter igång och syr, det har aldrig hänt tidigare. Nu har jag sytt alla block men saknar lite tyg för kantningen och vadd så täcket får vila ett litet tag Så här blev det framtill nu:
Det här mönstret blev jag blixtförälskad i och efter lite problem fick jag tag på tidningen. Jag tycker om 3D effekter. Jag tittar och tittar för att se om det är något fel för jag fick några bitar över. Hittills har jag inte hittat något men jag tittar vidare.
Då måste jag alltså ta tag i ett UFO innan jag börjar med nästa täcke. Det får bli något av det jag började med uppe i stugan. Sedan har jag 4 täcken som väntar, så jag hoppas sylusten har återvänt för att stanna.