onsdag 17 augusti 2011

Vad vindarna för med sig

Förra sommaren invaderades vi av bladlöss som sas komma från Ryssland. Den här sommaren är det för mig helt nya arter av fjärilar som har förgyllt tillvaron för oss. Det är bl a Påfågelsöga, Sorgmantel och Amiral. Då jag googlade på dem så fick jag lära mig att dom inte övervintrar här utan kommer med vindarna från andra delar av Europa. Påfågelsöga har tyvärr vanan att sitta på bilvägen och trots att man kör sakta för att dom  ska hinna fladdra iväg så har man nog kört över en hel del. Men dessa färgstarka fjärilar har gjort min sommar så mycket vackrare.
Dagens projekt var att skura trasmattor och då solen skinit hela dagen och det är så varmt så hann dom torka idag oxå, så nu doftar det såpa i hela huset.

tisdag 16 augusti 2011

Dimma ner till backen

I natt och idag har det regnat ordentligt. Äntligen hade SMHI rätt. Men på sätt och vis är det skönt oxå. Kravlöst på något sätt. Bara det inte blir för många dagar. Men det ska visst bli bättre i morgon. Annars tycker jag att det varit en lagom sommar. Det var bara veckan vi var i Stockholm, som det var så där "ohurjeligt" varmt. Och här efter kusten har vi klarat oss bra ifrån regn.
När jag nu ändrat i alla skåp, hittade jag en gammal takplafond i mässing och frostat glas. Så idag har jag putsat mässing med ketchup. Man kan få de mest tokiga tips på nätet. Men det funkade Bara lite efterputsning för att få upp glansen.
För någon vecka sedan tog jag in fröställningarna på Mose Stenplattor och hängde dom på tork i fönstret i ett av sovrummen. Tänkte att jag skulle försöka föröka den, bara på skoj.. I går när jag tittade in i rummet var det fullt med "skräp" över hela golvet. Jag trodde att någon fågel kommit in och levt rövare där men det visade sig att blomman själv hade sprätt iväg sina frön. Så till våren ska jag sätta fröna och se om det blir något. Spännande.

söndag 14 augusti 2011

Oj..... nästan tre månader sen sist

Jag har varit väldigt lat med att blogga i sommar. Jag har varken läst andras bloggar eller skrivit själv.
Semester kan man kanske kalla det. Men å andra sidan har jag inte sytt ett stygn och det är ju det jag ska blogga mest om.
Vi har varit uppe i stugan mest hela tiden med några små avstickare. Gräsmattan i Matfors behöver ju lite omvårdnad och även blommorna. Men jag har konstaterat att dom klarar 14 dagar utan vatten. Överlevt ska man kanske säga och inte så mycket mer.
Årets projekt i stugan var att fixa köket. Vår stuga är byggd i slutet på 70-talet och det innebär furu och furu och furu. Nu var den ganska mörk och ledsen. Men nu är det vitt,vitt,vitt. Med lite nya skåp från IKEA och målarfärg kan man göra mycket. IKEA är ju ett kapitel för sig. Att man aldrig lär sig!!!!!
Bruksanvisningen måste läsas NOGGRANT. Det går inte att skumma och tro att man kan men efter 1,5 dag så hade vi lyckats få till 2 skåp!!!!!! . Med lite ommöblering har jag nu fått massor med förvarings-utrymmen och går bara omkring och njuter.
Barn o barnbarn har varit uppe och förgyllt tillvaron men nu är det vardag igen. Leif röjer i skogen och jag, jag gör mest ingenting men håller på hela tiden. Hur går det ihop?
Nu känns det som det är dags för en kaffetår med nybakade bullar.