måndag 17 oktober 2011

I skolbänken

Jag måste ta en paus från kursen i frihandskviltning. Jag känner att jag borde ändra kroppsställning för nacke och axlar värker. Jag borde väl upp och röra på mig men lite bloggar o mail vill ha lite uppmärksamhet. Kursen har fortfarande inte kommit till frihandskviltningen utan har hittills handlat om tråd, sandwishing och lite annat smått o gott. Många bra tips har jag fått så hittills är jag fullt nöjd med kursen och det är jättebra att man kan sätta sig när man har tid och inte måste passa tider. Jag har senare, i november, anmält mig till en annan onlinekurs som handlar om spiraler. Det är egentligen inte själva spiralerna jag är ute efter för det klarar man själv, utan det är dom små tipsen som följer med. Sitter man som jag och trular i sin ensamhet så är dom välkomna. Nu ska jag ta en kopp kaffe och röra på axlarna lite.

söndag 16 oktober 2011

Idag är det bara baksidan som syns

Vilken härlig höstvecka vi har haft. Sol och hög, klar luft. Jag vet inte om det är en åldersgrej men allt går så mycket lättare när solen skiner. Men solen går lågt och skiner in och visar vad som inte är gjort oxå. Men jag har bara fönstren på norrsidan oputsade och det är bara väldigt tidigt på morgonen som solen nåt dit så dom kan jag förtränga ett tag till. I syrummet har det varit en aning stiltje men i går rotade jag i UFO lådan för att finna min svambonad. Den ska frihandskviltas och jag har en lång startsträcka till det. Men när jag kommer igång är det jättekul. Så det har jag pysslat med i helgen
Än så länge syns det mest på baksidan vad jag gjort men jag har börjat med lite ljung och hundkex så det växer. Jag har boken "Göj med stoppefoten" som inspiration. Fick flera ideer när jag bläddrade i den. Jag har oxå anmält mig till en onlinekurs i frihandskviltning. Jag borde ju gjort den innan jag satte igång men jag gör det mesta bakvägen. Jag har bara kommit till lektion 1 och det handlade om att göra själva "sandwichen". Lite goda tips fick jag. - Jag har börjat med ett annat projekt oxå. Jag har tänkt att för första gången göra ett täcke. Det blir ett scrapsprojekt där jag ska använda de tyger jag just arbetar med. Så det kan bli ett låååååångt projekt. Då har jag gott om tid att gruva mig för kviltningen.