lördag 2 april 2011

Lördag

I dag är det en gråmulen dag. Solen kämpar tappert för att komma igenom men det lyckas inte så bra. Efter en seg morgon efter en trevlig middag igår så tog jag tag i bakning. Det är en favoritsysselsättning men som jag inte kan göra så ofta för jag äter snabbt upp allt jag gjort. Idag blev det Kungstårta och en karde-mummakaka ur Allers. Jag hade tänkt hinna med biskvier oxå men det kom skid-åkning emellan och även latmasken kom på besök. Så nu tänker jag överlåta mat-lagningen på KM och förpassa mig till syrummet. Men jag tror jag tar en powernap innan dess.

onsdag 30 mars 2011

Onsdag

Hur har jag kunnat låta bli att sy under så lång tid när det är så roligt. Dagens skörd är två fiskar. Jag är inte riktigt klar över vad jag ska göra med dom men det ger sig när jag börjar lägga ut tyger. Några tankar har jag men dom delar jag med er senare.Under de här månaderna har jag lyssnat på många böcker. Flera deckare av Patrica Cornwell som handlar om en rättsläkare som heter Kay Scarpetta. Ytterst detaljrika obduktioner och blodrika mord. Men det kan jag vara utan och skulle ha skummat mycket om jag läst själv men när man lyssnar blir det en annan sak. Däremot har hon ett intressant persongalleri och det är spännande att följa deras relationer till varandra.
Idag har jag beställt en bok från Ad Libris som jag har väntat på att den ska komma ut i MP3 format men nu kan jag inte vänta längre. Det är Fatimas hand som är skriven av samma författare som Katedralen vid havet. Den tyckte jag var suverän så jag har stora förväntningar på den här. Författaren heter Falcones.
Sen har jag för ovanlighetens skull provat en nobelpristagare. Jag har lyssnat till Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa. Den kan jag oxå rekommendera. Lättläst och fin berättarkonst.
Nu är det dags att läsa några bloggar.

tisdag 29 mars 2011

Uppvaknande från vinteride

Februari och mars har jag verkligen legat i ide. Jag har undvikit mitt syrum med några få undantag, inte läst så många kviltbloggar och inte ens surfat runt efter quiltideer. Vad har jag gjort då? Jag det undrar jag oxå. Det känns som jag har sölat bort 2(TVÅ) månader. Det enda positiva är att jag har promenerat en hel del. Men det är ju bara en timme om dagen så dom övriga 23, vart tog dom vägen?
Jag har fått en del ryck och TÄNKT sy och rotat runt i syrummet och vad blev resultatet av det? Jo, detta ormbo.

Man kan ju tappa sylusten för mindre!!! Men man behöver lite kul för att komma igång och i helgen har vi varit i Stockholm och träffat barn och barnbarn. Vi har tjuvstartat min mans födelsedag. Han vill egentligen inte fira den alls men man kan väl då fira att man är frisk och alert trots att man uppnått en avsevärd ålder. Jag får väl se hur jag vill ha det den dagen men det är 5,5 år tills jag blir 70.
Men resan gjorde att livandarna vaknade hos mig och idag ser syrummet ut så här:
Nu känns det som jag är välkommen dit och kan köra igång några roliga projekt. Det är dags att ta itu med lite nytt till sommarstugan. Filten som jag började på i höstas och några nya dukar och kuddar. Nu är det bara att jobba på och ta igen den förlorade tiden.