fredag 11 februari 2011

Datafråga

Oj vad jag längtar till tiden som är på min välkomstbild. Visst blir man glad när man ser den?
Men nu till min datafråga. När jag är inne i en blogg och trycker på den knappen det står "Följ denna blogg" då tycker jag att det ska hoppa direkt till min blogg. När jag har surfat färdigt så har jag glömt adressen till den intressanta bloggen. Finns det någon som kan ge mig ett bra tips om detta?

Idag följde en fortsättning på markiseländet. Fixad och lagad skulle vi sätta tillbaka den ute. Efter mycket mackel så satt den där men då hade den gått sönder lite och hur kul är det på en skala. Så vi tog ner den och jag började söka på nätet efter markisväv. Så nu har vi bestämt att köpa ny väv och och jag ska sy nya markiser. Varför gjorde vi inte så det direkt?

Snö, snö, snö


I går och inatt har det snöat och blåst utan uppehåll. Nu skiner solen och det är helt klart. Det har inte kommit lika mycket på en gång under hela vintern och det vill inte säga lite. Då var det skönt att veta att snöslungan stod i garaget och väntade på att få jobba.Så nu är Leif ute och ser till att blåsa iväg snön för oss och några grannar.
Jag ringde till min dotter i Stockholm för att kolla hur det var där eftersom dom sa på TV att det var kaos och att inga bussar gick. Men hon svarade med ett skratt att det var inga problem och att nu pratar
vi Stockholm........:-))) Hon är tydlingen en sann norrlänning fortfarande.

torsdag 10 februari 2011

En som tror på sol och vår

I dag är det snöstorm här och det känns mysigt att vara inne. Inga krav på att man borde motionera av något slag. Ja, jag vet att det finns gym men jag klarar att hålla mig sysselsatt ändå.

Min gamla Zinger har fått jobba lite. Den gnällde och gnall men jag vägrade att använda min älskling Janome. Det var vår markis som hotade att haverera totalt vid nästa blåsväder. Den har suttit upp i över 20 år så man fick hantera den varsamt. Den är ca 4 m lång så den var lite besvärlig att jobba med. Men resultatet blev hyfsat bra om man blundar :-). Så nu får solen skina hur mycket den vill.

Sen har jag jobbat med min blogg. Som gammal Zoominavändare gillar jag den slideshow som finns där och ville ha något liknande. Jag lyckades fixa ett album men sedan började jag med markisen och när den var klar hade jag totalt glömt hur jag gjorde. Det tog ett tag innan jag lyckades komma på det. Man blir ju så besviken på sig själv när inte huvudet hänger med. Jag skulle vilja ha bilderna lite mindre med det har jag inte lyckats räkna ut hur jag ska göra så det blir väl några timmar till vid datorn.
Nu ska jag snart på middag med "Halvåtta hos mig" så det är dags att koka lite kaffe.