torsdag 14 april 2011

Följetongen med vår markis fortsätter. Den ramlar ner !!!!! och vi förstår inte varför. I eftermiddag har Leif jobbat med vad vi tror är felet så i morgon bitti ger vi det en sista chans. Annars blir det att ringa efter en expert. Hur svårt kan det vara att byta tyg på en markis? Och vi är inga duvungar. Vi har haft hus 35 år och byggt en sommarstuga så vi har lärt oss en hel del under åren. Ska man då måsta ge upp på en markis!!!!!?
Tekniken har ställt till lite problem oxå. Fotot på min presentation i bloggen försvann och jag lyckas inte få tillbaka det. Det konstiga är att samma kort finns med när jag lämnar en kommentar hos någon annan bloggare. Så jag satt in ett annat foto ovanför och det är så stort att man kan räkna alla rynkorna. Jag blir så less!!
Sen kom jag idag underfund med att mailen jag har skickat för att svara på kommentarer i min blogg, troligtvis hamnar någonstans i cyberrymden. Jag får mail till min mailadress när någon har lämnat en kommentar och i ett någorlunda vaket tillstånd upptäckte jag att mailadresserna var oroväckande lika varandra. Så jag antar att det är en adress som går till Blogger och var dom sen hamnar har jag inte en aning om. Så det blir att leta reda på mailadresser hädanefter för det är ju sällan man går tillbaka till en "gammal blogg".
Nu ska jag sköta om min nacke som har tagit stryk av markisjobbet och följden av det är en sprängande huvudvärk. Gonatt

tisdag 12 april 2011

Mycke grejer på ett spett

Idag försökte vi få upp markisen och det var precis som ibland när syr. Man har svårt att förstå att så mycket kan bli fel. Men det kan det och allt slutade med att vi tog ned den igen och jag har kapat bredden 1,5 cm för att den skulle rulla upp sig rakt. Ursprungsfelet var att jag mätt stången istället för tyget och markisen rullade upp sig snett. Men innan vi kommit så långt hade vi djävlats länge med snöret som man drar upp den med. Men vi lyckades hålla oss lugna och det är ingen skilsmässa på väg. :-)) Däremot har jag väldigt ont i nacken efter att ha tittat upp mot himlen för länge.
Så i kväll gick jag ner i syrummet för att göra något mycket roligare. Till min ängel,AnnaKa´s design, hade jag valt och klippt till tyg igårkväll så nu var det bara att sätta ihop den
Jag skickade en tacksam tanke till Agneta i Uppsala som lärt mig använda brunt silikon bakplåtspapper. Utan det hade det bli svårt att få ihop den riktigt. I morgon ska jag använda "stoppefoten" för att fästa den på underlaget. Det är något jag tycker är kul men jag gruvar mig för jag är ganska ringrostig.
Nu ska jag ta mig en kvällsmacka, fast jag inte borde. Men mitt surdegsbröd blev så gott att jag inte kan låta bli. Jag anade att det skulle bli så och det är en av anledningarna till att jag inte bakat matbröd på många år. Min karaktär är noll och så fort jag har något i frysen MÅSTE jag äta upp det. Och skulle jag gå och lägga mig kl 21.00 skulle jag vara minst 10 kg lättare för det är då suget sätter in.