tisdag 17 maj 2011

Idag har jag gjort.....

ingenting. Under morgonfikat körde en bil upp på garageinfarten. På bilen stod: Mockfjärdsfönster. Oj, var det idag? Jag trodde det var nästa vecka!!!
En mycket trevlig tjej gick runt och mätte våra fönster, kom med ideer och var väldigt duktig. Det tog tre timmar(och Leif missade en stund av "Hem till gården"(katastrof!! :-) Hon lämnade en offert på många, många pengar. Men det är ju något som måste göras och vi har insett att det är bäst att börja med det innan vi kör igång med kök och badrum. Sedan hon gått gick jag in och googlade på Mockfjärdsfönster. Ingen upplyftande läsning men det är ju inte fönstren som är problemet utan det gäller att få rätt hantverkare. Vi har några skräckexempel bland våra grannar och man vill ju få ett avtal som täcker så mycket som möjligt av tänkbara problem. Allting är ju så svårt nuförtiden!!!! Men fler fönstersäljare ska komma så vi får se var vi hamnar.
Efter fika hos en granne var det nästan middagsdax så tillsammans med googling blev det inte så mycket mer den här eftermiddagen. Och nu är klockan snart 22 så syrummet får vila ikväll. Jag ska lyssna på en bok istället. Fick Patrik Sjöbergs bok i min hand igår så jag ska börja med den.

En helt vanlig måndag

Jag vaknade tidigt idag. Halv sex steg jag opp och kokade kaffe. Satt på verandan där regnet knattrade på plåttaket. Riktigt mysigt faktiskt fast lite väl kallt. Men innan kl 7 hade jag läst tidningen, löst dagens Sudoko och ett lätt korsord och druckit många koppar kaffe. Eftersom Leif är en sjusovare kan jag inte dra igång något slamrande projekt på mornarna så det blev strykning och mangling av gårdagens tvätt efter att jag läst Expressen och kollat mailen på nätet.
Igår efter Mästarnas mästare gjorde jag färdig paperpiecingen på duken och plockade bort papperet. Det är ett sånt jobb som gör att det kryper i hela mig fast den här gången höll jag mig ganska lugn i alla fall. Idag är det kanter som ska sys och sedan kan jag äntligen börja med frihandskviltningen. "Goy med stoppefoten"
Tisdagmorgon
Det blev bara kanterna sydd i går. Allt går mycket snabbare i planerings-stadiet än i verkligheten. Men idag........
Det fortsätter att regna så det blir en innedag idag oxå. Lite fönster-putsning kanske ........ eller lite bakning....... Eller en god bok i skönaste fåtöljen. Javisstja, jag måste skicka in en ansökan till ett jobb som Arbetsförmedlingen tycker jag ska söka. Vem vill anställa en gammal tant som har ett halvår kvar till pension????