fredag 7 december 2012

Det bästa med att tiden går så fort är att det är fredag ofta och "På spåret"  Klarade inte en enda fråga i dag heller!  Niklas Strömstedts program är oxå en favorit. Så fredag får det gärna vara hela veckan.

Idag har jag haft en sprättdag. Jag fegade när jag valde tyger till fyrkanter som ska vara på  Dragonkvilten. Och det var en överkomlig uppgift så istället för att vara missnöjd så tog jag det jobbet och nu är det gjort!
Men under programmet med Plura började en ide snurra i huvudet. Ska jag verkligen börja på ett projekt till???Ja  jag tror att jag måste. Så nu sitter jag här igen med fyra ej avslutade jobb. Jäkla huvud som aldrig kan ta det lugnt och tänka på något annat än kviltar!!

Snö har vi fått! I massor! Och kallt har det varit! Men idag var det bara -2 så om det slutar snöa nu och temperaturen håller sig där, kan jag nog stå ut med den här vintern oxå. Om det inte finns plats, vill säga, i Majas ide.


onsdag 5 december 2012

Nytt projekt på gång

Nu är jag nästan klar med "draktänderna" så då är det dags att tänka på något nytt. Det är ju 5 överkast som ska vara klart till sommarstugan så det gäller att jag ligger i lite. Jag har ju alltid dragits till det som är runt så då bestämde jag mig för att göra cirklar i olika storlekar. Eftersom jag inte vill ha applicerade cirklar så måste  dom alltså sys fast.Jag har gjort det tidigare men kom inte på hur jag hade gjorde så det var till att googla. Vad gjorde man innan internet kom???? Till sist fann jag vad jag sökte och här är en länk till det.Nu har jag gjort ett provblock och det funkade så i morgon blir det att klappa tyger. Definitivt en favoritsysselsättning.

Att enkla ändringar kan göra så mycket. Jag har alltid irriterat mig på ränderna på skärmattan. Men det var ju väldigt enkelt att ändra. Den hamnade opponer när jag torkade bordet och se... det var ju mycket bättre. Ingenting som stör mitt synfält. Nya glasögon kanske skulle fixa det oxå men jag känner inte för det just nu :-). Sen har jag bytt pressarfot till en bred öppen fot som jag inte vet vad den heter men jag tycker att tyget ligger bättre och jag kan sy 1/4 " sömsmån mycket lättare. Min 1/4" fot funkar inget vidare men nu är jag nöjd.

I början av veckan kom 2 paket från Amerika. Jag har beställt 15 m tyg men bara 10 har kommit. Tredje paketet ligger säkert hos tullen och då blir det ju momspliktigt men när man köper så mycket så bär det sig ändå. Jag har svårt att förstå att det är sån prisskillnad genom att handla från USA. Men jag handlar även i Sverige så jag är bara delotrogen :-)

Nu är det dags att stoppa ipodpropparna i öronen och lyssna till Göran Rosenberg. Den är inte så intressant än men den kanske blir bättre. Han har i varje fall ett intressant sätt att skriva på.
Gonatt

söndag 2 december 2012

Vilse i labyrinten

Ibland blir jag så trött på mig själv! Jag bestämde mig för att göra massor med FMQ på mitt labyrinttäcke. Bl a för att få stadga på det och för jag tycker det är snyggt. Men jag kommer att få hålla på till midsommar innan det är klart. Speciellt om jag gör som idag och kviltar genom lite för många lager. Jag kände ju att det kändes fel och kollade på den högra sidan om det låg dubbelt där och det gjorde det inte så jag körde igång. Men det finns ju en vänstersida oxå och jag kunde inte tänka mig att det låg fel där för det var ju nästan hela täcket som låg där.
Men se det gjorde det!!!!!! Fan fan fan. Så jag slängde iväg allt och sjönk ner i TVsoffan. Herr Sprätt får jobba en annan dag.
Veckan som kommer ska jag syssla med min favvosysselsättning nr 2. Det är julbak som gäller. Jag älskar att baka och äta upp resultatet!!!!!!!!