fredag 7 oktober 2011

Veckans skörd

I början av veckan hade jag ett hårt jobb med att övertala mig själv att fara upp till stugan.Den var liksom avslutad för i år. Men eftersom vi har sommarvatten måste det stängas av och kylofrys måste tömmas. Vi hade gjort det mesta sist vi var uppe men dom här detaljerna var kvar. På tisdag for vi upp och stannade till onsdag. Vädret var jättehärligt med sol och ganska varmt. Så visst var det skönt att vara där. Men jag ville ju hem och sy. Jag hade ju sett en bild på en nioruta som jag ville pröva och så här blev resultatet:
En liten behändig duk med ett mönster som jag inte kommer att göra något mer av. Det blev alltså inte som jag tänkt.:-) Nu måste den kviltas imorgon för jag har tänkt ta med den till en gammal skolkamrat som vi ska hälsa på på söndag. Jag måste säga att jag gillar det här med Facebook. Jag har genom den kontakt med flera gamla kompisar som man har kommit ifrån och även nya kompisar har tillkommit. Det flesta nya är egentligen genom min blogg och det gemensamma intresset vi har. Nu är frågan vad nästa projekt ska bli. Jag måste beställa vadd hos Lappelisa och kvilta det jag har sytt hittills och med den snabbservice hon har kan jag nog börja med det på tisdag. Jag måste fortsätta med mina kuddar och nu blir det nog Storm at Sea. Sen har jag lite svårt att komma överens med Blogger. Jag skulle vilja ha nya stycken men det blir inte så när man publicerar den. Måste försöka leta hur man ska göra. Nån som vet?

söndag 2 oktober 2011

Söndagkväll

Så kan vi lägga ännu en vecka till handlingarn. Min quiltlust är fortfarande lika stor och i helgen har jag jobbat med en julduk. En teknik som jag återvänder till lite då och då, är Bargello. Vet inte hur jag ramlade in på den för jag skulle göra en kudde i mönstret Storm at Sea. Och varför det blev julfärger förstår jag inte alls för jag har inte haft en tanke på julen. Det bara blev så. Det jag funderar på nu är om jag ska göra en kant av något slag eller låta det vara som det är. Jag får sova på saken.
Och jag hann göra den klar innan Kalle Moreus körde igång. Jag har oxå hunnit med en promenad. Men inte på lördag när det var ett så härligt höstväder utan jag väntade till söndagförmiddag när regnet hängde i luften. Så typiskt mig. Men vi blev inte så blöta och just när vi var hemma igen, kikade solen fram. Så då gjorde jag som trollen, sökte mig ner till dom djupa källarvalven. Nu har jag sett en bild på vad man kan göra med en vanlig 9-ruta och känner att jag måste testa det. Så Storm at sea får nog vänta ännu lite längre.