lördag 14 maj 2011

Hemma igen

Så är vi tillbaka i Matfors. När det regnar, och det ska det tydligen göra några dagar, är det inte speciellt roligt att vara i stugan. Igår fortsatte jag att vårstäda på tomten och jag har varit på kyrkogården och planterat penseer på mina föräldrars grav. Satte upp nya myggnät på de fönster vi brukar ha öppna under sommaren, dvs om sommaren blir varm och jag hoppas den blir "lagom". Blir det föör varmt har jag svårt att existera. Huvudet växer några dm i diameter, känns det som, och jag blir helt slut. Jag tror inte jag har legat o solat sen jag var tonåring och det är ju ett tag sen.:-)
Dom sista kvällarna har det varit harar på besök. Förra sommaren hade vi några stycken som kom varje morgon o kväll och åt på gräsmattan. Jag tror det var maskrosblad som var populärast. Så det är skönt att dom har överlevt den hårda vintern som varit. Precis motsatt känsla får man när man ser skarven. Det måste vara nedärvt i generna att man fylls av obehag när man ser dom. Dom har inte funnits tidigare men har etablerat sig dom sista åren. Stora o svarta är dom!! Som deras motvikt har vi flera svanpar som simmar förbi. Stora, vita och vackra.
Men nu är det skönt att vara hemma och jag är på väg till syrummet för att fortsätta med min duk i paperpiecing.
Jag kan inte låta bli att visa en bild på ett babytäcke som kommit på plats. Skönheten som ligger på det heter Junie och är min systersons förstfödda.

onsdag 11 maj 2011

Åtta svalor.......

...skådades över Bölesta idag och då borde det vara sommar. Men så fort får det inte gå så vi räknar det som vår några veckor till. Just nu är det den bästa tiden, innan allt blir så j..a grönt. Vi kollar vilka fåglar som har kommit och har fullt sjå att jaga iväg en större hackspett. På en av holkarna som en svartvit flugsnappare har bestämt sig för, är det en plåtbit runt hålet och den hackar hackspetten på för att locka till sig en hona. Det hörs långt när han slår sin virvel. Men jag vill att flugsnapparen ska bygga där och fånga mygg till sommaren. En bäver simmar förbi varje morgon. Troligtvis en fjolårsunge som har blivit bortträngd från föräldrarnas revir. Jag har inte lyckats se vart han har gjort sitt bo men det torde vara någonstans i närheten.
Efter ett återfall av magbesvär igår skulle jag fortsätta med rabatterna idag men då kom regnet!! Och åskan!!! Och vad kan vara roligare då än att baka lite. Jag tillhör den generationen som känner sig naken om det inte åtminstone finns bullar att bjuda på.


Nu ska det regna några dagar så då får det bli årets städning. Det kommer jag inte att lägga så mycket energi på senare. Men jag saknar min symaskin så jag måste fixa något lagomt projekt att pyssla med här uppe.

söndag 8 maj 2011

Premiär i stugan

Anlände fredageftermiddag efter diverse uppehåll på vägen upp. Kopplade på vattnet och började elda för att få upp värmen. Sen gick jag runt och kollade in vad sorken har förstört under vintern.Som en motvikt till Radka och Wivi´s vackra naturbilder lägger jag här upp vad sorken gjort med mitt stenparti
Jag hade ju kunnat förlåta dom om dom hade ätit upp bladen men dom har bara gnagt av dom. Det är massor med hål i gräsmattan och syrenen har dom gnagt runt om så den dör ju. Dom har t o m varit på gran o en. Usch o fy, det är så äckligt. Som tur är så är det ingen som har varit inne i huset.

Natten mot lördag vaknade jag med värk i magen och tillbringade hela dagen på toaletten. Vet ej vad som orsakade det för Leif klarade sig Ok. Men han hade tagit en wisky så det borde jag kanske ha gjort oxå.
Men i dag är jag OK, bara lite trött o med spagettiarmar men jag har börjat vårstäda rabatterna.

Sedan är det kul att planera vad man ska ha för projekt i sommar. Precis som hemma i Matfors är det köket som vi borde göra något åt. Vi får väl se vad det blir. Sommaren ska räcka till mycket.