torsdag 1 november 2012

Livet leker

Nyklippt och nystajlad och ett UFO har hittat sin plats! Vad kan man mer begära? Ja tittar man ut skulle det ju inte skada med lite sol men det är väl för mycket begärt. Solen sken ju igår !! Lagom till helgen blev duken klar.  Kviltningen framgår ju inte så ja försöker mig på en närbild.......

Jag är något så när nöjd och jag tycker att det händer så mycket med arbetet när man kviltar . Här är det mest "fethers" som jag just nu tycker är jätteroligt att göra.
Igår hämtade jag ett paket från Pia i Ramsele med 16 trådrullar i ljuvliga färger. Jag behöver påfyllning då det går mycket tråd just nu. 
Nu ska jag till tvättstugan en stund innan jag bestämmer mig för vad nästa projekt ska bli.
Ha en trevlig helg och passa er för spökena !

tisdag 30 oktober 2012

Det hände förra söndagen. Jag vaknade på morgonen och hade ingen frisyr !!! Det var helt hopplöst att få någon någerlunda ordning på håret. Måndag ----- min frissa är ledig måndagar!! Så jag lyckades förtränga eländet till fredag då jag äntligen kom mig för att ringa och beställa tid. Hoppades på något återbud men tji! Men jag fick en tid onsdagen veckan därpå. Alltså i morgon!!!!!!! Det är konstigt hur man påverkas av att håret inte funkar. Jag känner mig ful, allmänt skitig och nertryckt i skorna. Men i morgon svävar jag fram igen!
Idag var det fönsterputsning som gällde. Men jag tar ett rum i sänder så det är lindrigt. Mina tummar ni vet. Trots att det idag var tögrader gav jag upp sommaren och hängde upp vintergardinerna i vardagsrummet. Och det blir så mysigt med lite murrigare färger och lite andra ljusstakar.
På syfronten är det FMQ som gäller av det senast påbörjade UFO:t. Innan kvällen var slut vågade jag ta en avvikande färg så mönstret syntes. Jag räknar med att duken blir klar i morgon och då har två UFOn fått nytt liv på en vecka. Vilket borde innebära att jag kan börja på två nya projekt Eller hur?

söndag 28 oktober 2012

I torsdags kom första snön och den ligger fortfarande kvar. OK, det blir ljusare och blir det inte mer så kan jag stå ut men INTE en mm till !!!.
Vi fixar och donar med huset så det blir inte så mycket sytid. D v s KM fixar (slipar och målar) och jag städar efter honom. Men jag har i alla fall fått mitt UFO färdigt och den har fått sin plats. Jag använde lite tips jag fått genom kurser på Craftsy.T ex. stabiliserade jag sandwishen med osynlig tråd och jag använde en virknål för att stänga säkerhetsnålarna. Det var skönt för mina onda tummar Jag lade ner lite arbete på kviltningen och det svåraste med det tycker jag att det är att bestämma formen. Men jag är så glad i min Horizon för det blir snygga stygn både på fram och baksidan. Men å andra sidan kan jag inte skylla på maskinen att det inte blir så snyggt som det var i min fantasi innan jag började :-(. Jag prövade även att göra som min FMQ guru Leah Day. Hon sänker inte mataren utan har en Supreme Slider som hon lägger på och sänker stygnen till 0. Jag tyckte det gick fint och kommer nog att köra så i framtiden. Jag upptäckte att hon har samma maskin som jag och då jag vet att det är flera av mina läsare som ha den så visar jag  hennes åsikt om den: http://freemotionquilting.blogspot.se/2010/08/janome-horizon-update.html


Så idag visar jag baksidan där kviltningen syns bättre men inte bra. Fotografen, ni vet!!När jag nu var i farten så dök jag ner i UFO lådan igen. Jag hade sparat en del som jag tänkt använda som övningsexemplar  på FMQ. Men jag har bytt gardiner i köket och hittade en duk som passade exakt färgmässigt till dom så nu är det bråttom i Kapernaum. Den skullle ju ha varit färdig igår!! Medan jag lagar middag nu måste jag bestämma mig för hur jag ska kvilta den.