lördag 21 juli 2012

Doktor Google

För nåt år sen när jag var på vårdcentralen så googlade läkaren på min symtom. Förtroendeingivande, eller hur?. Så nu har jag gjort detsamma och ställt en alldeles egen diagnos. Jag har ont i mina tumbaser och pekfinger och sista halvåret har det ökat markant och idag var en riktigt dålig dag..(Kan det bero på att jag sytt väldigt lite under den perioden? :-)). Jag kom fram till att jag lider av tumartros, en mycket vanlig sjukdom. Så idag har jag haft träning för händerna, för kunde KM träna bort(nästan) artros i höften så må väl jag kunna träna bort det i händerna.
Jag tycker det är väldigt kul att möblera om och hade mina tankar på det när jag målade i TV rummet. Men jag har insett att det inte går utan att jag köper helt nya möbler. Men medan KM var ute och röjde i skogen insåg jag att  nåt måste jag ju ändra på så det blev tavlorna som fick nya platser. När jag var klar såg jag att det blev riktigt roligt. (Min humor)

Fisk, fågel och mittimellan blev det. Det är väl bara jag som ser fiskarna men det räcker. Jag är  i alla fall nöjd med väggarna som gjorde att rummet blev så mycket ljusare. Det är inte mycket som inte är blått i vår stuga men jag har infört lite rött i köket.
Men nu är det dags för en systund. Är fortfarande ovan vid maskinen men det kommer väl. Vanan alltså.

fredag 20 juli 2012

Än mer frustrerad

Denna jävla bil.  Fast egentligen är det inte bilen jag är irriterad på utan Bilbolaget i Härnösand. Dom lyckades inte få grejen från Umeå förrän idag kl 10 ?!? men när dom satt dit den blev inte bilen bättre. Men eftersom dom ordnade med gratis hyrbil tills dom fått till det så lägger vi det bakom oss. Man kan inte gå och vara irriterad hur länge som helst. Nu lovade dom att kontakta bilfabriken och höra om dom hade några ideer så vi får se vad som händer.
På vägen ner till H-sand kollade vi om skylten om hembakat tunnbröd var uppe och det var den. Så hela tiden i Hsand längtade vi hem till en kopp kaffe med nybakad sladdkaka. Mums mums. Nästan lika goda som min mammas men inte riktigt.
Jag har haft lite koncentrationssvårigheter p g a bilen så tillskärning av mina rutor har gått i slowmotion men i morgon ska jag börja sy ihop den. Om inget annat händer förstås !!
På elledningen utanför vår hus sitter 4 svalungar. Det är imponerande att se hur föräldrarna matar dom i flygande fläng. Annars är det tunt med djur i år. Inga harungar  eller nåt annat. Huggormen räknar jag inte utan försöker förtränga den.
Nu är det helg IGEN. Tiden rinner iväg med en väldig fart. Vi missade sophämtningen i måndags då jag tyckte att det bara gått en vecka sen sist. Och här ser vi ju inga grannar heller som har bättre koll än vi.
Men då är det bara en vecka till OS!!!!


Väntan

Vaknade tidigt som vanligt. Klockan är kvart över 6 och jag har fått mitt morgonfika på altanen. Den ligger i skugga och det är fleece som gäller. Så var det i går oxå, trots att solen skiner så är det kallt i skuggan.

Idag väntar vi besked om Jannices bil. En sanslös historia om en bil  och den verkar aldrig ta slut. Mekanikerna hittar inte vad som är fel och "tror" olika saker. Trots att det är Volvo och alltså en märkes-verkstad, så har dom inga reservdelar hemma. Sist var det tändstift som vi väntade på från fredag till onsdag och nu är det en tändspole som skulle komma på måndag efter beställning tisdag. Man tror ju att den ska levereras med häst och vagn! Men vi ringde runt halva Norrland och fick tag på en i Umeå. Samma bolag!!!! Den skulle förhoppningsvis levereras igår med buss, om inte lagerchefen hade något emot det, så besked om det är det som är felet MÅSTE komma idag. Köp aldrig en Clio!!!!

Det är lite missflyt för oss nu. Leifs röjsåg gick sönder igår och verkstaden hade inte tid att laga den igår och den mekanikern återkommer tisdag. En evig väntan där oxå.

En annan som väntar är min symaskin. Jag skär röda scraps och ska väl ha skurit till  tillräckligt under helgen så det blir dags att sätta igång att sy.

Men solen skiner i alla fall!!! Tredje dagen i rad!!!! Nu ska jag gå in i duschen och göra mig redo för en, förhoppningsvis, resa till Härnösand.

tisdag 17 juli 2012

Morgonstund

Bland det bästa jag vet här i stugan är mornarna . Morgonfika på altanen med utsikt över fjärden, fåglar som kvittrar och sol. Efter fikat brukar jag sjava omkring i morgonrocken och rensa ogräs i mitt stenparti. Och det jobbet tar aldrig slut!!? Men dessa mornar har varit sällsynta i år. Idag kom jag i närheten men den härliga, lagoma värmen saknades. Och i rabatten trivdes knotten tillsammans med mig. Men lite snyggare är det  efter regnperioden vi haft som gjort att ogräset fått växa ifred.

Idag har jag använt mig av sol, vind och vatten. Solen har, med hjälp av vinden, torkat mina täcken och madrasser. Även 4 tvättmaskiner har hunnit torka och kläderna ligger nu och väntar på strykning. Det jag saknar här är en mangel för jag är så gammalmodig att jag manglar lakanen. Men jag har slutat stryka trosor och det är ju ett steg i rätt riktning. Gud så svårt man gjorde det för sig förr i tiden.

Vi har fått en orm i paradiset och jag är livrädd för dom. Han (hon) ligger på en jordhög nedanför jordgubbslandet, så fort solen skiner. Leif har döpt honom till Hugge och han är inte rädd. Så det blev inga jordgubbar plockade förrän Leif kom hem från skogen. Den är egentligen ganska liten men då har den väl en massa syskon i närheten Nu återstår bara att övertala Leif att slå ihjäl den och det blir inte lätt. Vi har väldigt skilda åsikter om ormar.Det här är mina scraps som jag har med mig hit upp. Och det är svenska scraps och inte amerikanska. Dom verkar ju kunna sy jättetäcken av sina och det är inte scraps för mig. Dom bitarna ligger i tygförrådet. Hur jag ska få ihop till en röd duk är en gåta men jag tänker i alla fall försöka

måndag 16 juli 2012

Inget torkväder precis!

Regnet det fortsätter att strila ner. Ett fint regn som ser ut som dimma. Första prognosen för dagen var att det kunde bli sol efter kl 12.  Det är nu framflyttat till 18.00. Men jag behöver solen nu för att torka mina våta madrasser,täcken och kuddar.
Gardinerna är färdigsydda och uppsatta. Men då följer ju annat med. Nya kökshandukar och en ny duk på bordet. Man ska inte ändra färgschema!! Jag har inte så mycket rött tyg med mig hit opp men jag kanske får ihop något. Jag hade annars tänkt ta itu med Majas blå tyg men nu åker det bak i kön igen. Sorry Maja.
Jodå, det blev en resa till Härnösand idag. På Toyota konstaterade dom att däcket var OK. Vi hade tänkt köpa ett nytt lagningskit men det visade sig att det kostade 1000 kr och då fick det vara. Det blir att ringa  Assistans hädanefter då det är gratis. Efter inköp av mer virke och hämtning av en stol i "förrådet" så var kl halv 6 så då blev det inte så mycket mer gjort idag.
I morgon då ? Kan jag få en solig lugn hemmadag då? Jag misstänker att det blir en ny resa till H-sand på onsdag så jag vill ha en dag hemma!!!! 

söndag 15 juli 2012

Ingen bra dag

Vaknade som vanligt vid halv 6 tiden och kände mig väldigt energisk. Flyttade ut sängen ur gästrummet och städade rummet ordentligt. Sängkläder hängdes ut på altanen . Allt klart kl 9. (Rummet är vääldigt litet). Stökade lite allmänt och halv 11 for jag till mitt föräldrahem för att hämta ett skrivbord. Det är numera ett förråd med grejer i förbannelse men det är bra att hitta ibland. Men för det mesta ger det bara ångest. När jag packat in allt for jag mot stugan. Hörde ett konstigt ljud. Trodde att det var något som låg och rullade i någon låda. Stannar vid ICA, kliver ur bilen och kastar ett öga på däcken. Ve och förbannelse!! Bakdäcket helt platt. Ensam naturligtvis, ingen mobil, inga pengar vad jag nu skulle med dom att göra. ICA öppnar kl 12 och den enda jag känner i Torrom var inte hemma. Ja det fixar sig naturligtvis, jag får tag på Leif och han kommer med traktorn. Nu har vi en sån där modern bil som inte har något reservdäck utan ett litet lagningskit. Så då fick vi lära oss att använda det och det var faktiskt enkelt. Väl hemma så har det regnat, naturligtvis!!!!, och sängkläderna var dyblöta.
Men efter att jag fått lite lunch så kändes det bättre och jag gjorde om gästrummet till ett syrum. Riktigt nöjd blev jag.
I kväll har jag då försökt frihandskvilta med min nya maskin. Jag hade stora förväntningar och dom infriades inte fullt ut. Jag har svårt att finna rätt inställning för att det ska se bra ut på baksidan. Men imorgon går det kanske bättre. Men då måste jag sy gardiner och det kan inte vara nåt problem. Har haft ett tyg liggande i minst 10 år som jag köpte på NK  när jag var nere på besök hos dotra. Jag tror att ursprungstanken var att det skulle bli sittdynor men nu blir det som sagt gardiner,
Jag hoppas att jag kommer igång med att sy och att lusten återkommer fullt ut. Men jag tycker det är ett evigt farande hit o dit och dagarna försvinner Är man hemma så regnar det. Jag hoppas att vi slipper fara till Härnösand med bilen imorgon för jag vill ha en dag hemma