torsdag 25 augusti 2011

Sommaren slut?

Ja man skulle kunna tro det för idag tog Leif upp bryggan och drog upp båten på land. Vi är ju inte några sjöfarare utan båten sjösattes enbart för barnbarnens skull. Men det är inget hösttecken för oss utan vi förväntar oss många vackra dagar även hädanefter. När Leif jobbade därnere kom 6 gräsandsungar. Dom var helt tama och pockade på något att äta så det var bara att gå igenom brödförrådet och mata dom. Fantastiskt att komma dom så nära och dom blev inte rädda ens när Leif satte igång traktorn. Det var dagens händelse men annars blev det ungefär som jag spådde i går Böcker och korsord.

onsdag 24 augusti 2011

Vilken fantastisk dag det varit idag. Inte ett moln på himlen och lagom varmt och skönt. Jag tycker vi har hunnit med mycket idag. Sotaren kom tidigt, han nästan väckte oss. Och noggrannare sotare har jag aldrig träffat. Leif och Jannice har röjt i skogen och jag har tvättat och hunnit få det torrt och strukit. Leif syndade fult igår och plockade kantareller i en ICA kasse (full) och dom har jag rensat och förvällt. Bakat en kaksort har jag oxå gjort. Så jag känner mig väldigt nöjd med dagen. Men nu börjar jag få hemlängtan och nästa vecka far vi till Matfors och sen beror det på vädret hur länge vi stannar. Vi ska i allafall äta surströmming hos en väninna och jag MÅSTE till frissan. Sen skulle jag vilja luncha med mina gamla arbetskamrater för vi har inte träffats sen i början av maj. Abstinens.! I morgon lär det väl bli regn så då blir det en lat dag med böcker och korsord.

måndag 22 augusti 2011

Lite shopping

Då var det måndag IGEN. Jannice kom ju och överaskade oss på fredag. Jag väntade inte henne förrän på söndag så det var ju positivt. Vädret har ju kunnat vara lite bättre men igår eftermiddag var det så pass soligt att vi kunde grilla och sitta ute och äta. Idag for vi till Härnösand för att shoppa lite och jag måste säga att jag är glad att jag bor nära Sundsvall. Man kan inte säga att utbudet var särskilt stort. Men jag är ju allmänt negativ till Härnösand så jag ser väl bara nackdelarna. Det enda som inköptes var ett nytt strykbrädeskydd. Åsså fika förståss! Plötsligt ser jag en rörelse i ögonvrån vid gäststugan. Det var en hermelin som nervöst sprang fram och tillbaka till en buske där bredvid. Gud så söt den var och den fångar ju sork så den får mer än gärna bo under gäststugan.Igår var det en liten liten harunge i trädgårdslandet. Mycket mindre än de vi har sett tidigare. Det är alltid lika roligt att se vilda djur (förutom sork) och i sommar har vi sett fler djur än på många år. I morgon hoppas vi på sol och jag tänker plocka de lingon som finns på tomten.