söndag 4 december 2011

Mera färdigt!!

Jag har trott att jag började med quilting 1998 när jag skaffade internet men har idag konstaterat att det måste ha varit tidigare. Jag har gjort klart ett UFO som gjordes 1996. Jag vet att den gjordes då för jag gjorde en bonad som jag gav bort som 50 -årspresent till en kompis och en som jag gjorde till mig själv. På den tiden sydde jag kläder och köpte Burda Moden och där fanns det här mönstret.

Nu har jag använt den till att öva frihandskviltning för har den legat i 15 år är det ju inte så noga med vad som händer den. Jag tror jag ska använda den som julgransmatta. Och lägga massor med paket på den så att mina lite taffliga kviltförsök inte syns så väl.

Bargello duken kantade jag för hand och den är nu klar för leverans till Boston. Med lite bävan för quilting är ju stort där så dom har mycket att jämföra med.

Vivi: Hittills har jag sytt bindningen på rätan och sytt fast den för hand på avigan. Hädanefter kommer jag att sy fast den på avigan och vika den mot rätan och sy fast den där med maskin. Om jag använder osynlig tråd syns inte så mycket av sömmen på avigan. Jag förstår inte riktigt vad du menar med " i diket".

Självklart!

Hade en mysig lördag med mina favvo sysselsättningar: Sömnad och bakning. Hade tänkt göra en biskvier bl a men någon "som aldrig köper godis" hade varit framme och knaprat på blockchokladen så jag fick tänka om. Det blev en mjuk pepparkaka och svartvinbärsgrottor istället.
I syrummet är det kviltning som gäller. Min bargello julduk och ett UFO blev klart. ONline kursen jag tog för några veckor sedan eller är det månader kanske så fort som tiden går, gav mig några tips. Helt självklara men som jag inte tänkt på. Det är så lätt att gå på i ullstrumporna och göra som man alltid gjort. En sak var att använda osynlig tråd för att stabilisera kvilten. Jag gillar inte säkerhetsnålarna som alltid är i vägen och mitt lim är slut så då var det värt extrajobbet att använda den tråden och köra några sömmar här och där.
Jag har oxå börjat använda en märkpenna som jag tidigare inte förstått vitsen med. Jag vet inte vad den heter men det blir typ veck i tyget i stället för en ritad linje.
Jag har alltid sytt "binding" för hand men genom att använda osynlig undertråd blir det hädanefter helt maskinsytt.

Middagen var oxå en favvo. För det första var den tillagad av KM och för det andra var det sjömansbiff. En älsklingsrätt. Efter det "Så mycket bättre" med LaleH som huvudperson. En ny bekantskap som verkligen berört mig.

Eftersom gårdagen var en bra dag tror jag att jag upprepar den idag.