lördag 17 december 2011

Baksidan igen!

Idag har jag roat mig med att börja kvilta en tablett. Tyvärr använde jag tråd som var för lik ovansidan så mönstret syns inte. Men jag har 5 kvar så jag får ändra på det. Eller roa mig med bakåtsömnad. Vi får se!! Stygnen blev inte bra på baksidan men det kommer inte att synas för där är ett mellantyg. Det blev bra på provlappen så jag vet inte vad som hände. Mönstret är taget ur en bok som heter nåt med Continous lines quilting?? Där fanns många ideer som jag kommer att använda.
Jag har äntligen skrivit julkorten idag. Sen som vanligt fast jag har för mig att i fjol gjorde jag det i november. Men det blev tydligen ingen vana!! Det är svårt att få gamla hundar att sitta fint!
Nu är det "Så mycket bättre" som gäller. Jag vet inte om det var nyhetens behag i fjol men jag tycker den omgången var bättre. Nu tycker jag artigheterna är lite påklistrade. Men det är klart sevärt och tillsammans med Princesstårta kan det inte bli så mycket bättre.


Fredag, nej det har hunnit bli lördag

Den här dagen räckte inte till heller så här sitter jag på nattkröken och försöker skriva något mellan gäspningarna.

Dagens händelse var en tripp till Birsta köpcenter. Och några klappar följde med hem fast det inte var tänkt så. Det är lätt att det slinker med lite grejer till barnbarnen. Men nu har jag ett problem. En får många fler än det andra. Och problemet är att den som kan räkna får färre så det blir att göra en resa till eller handla på nätet. Adlibris hinner nog skicka före jul om jag beställer imorgon och böcker kan man ju aldrig få för mycket av.

Något annat som slank med när vi handlade var en Princesstårta som jag fick som gåva på min födelsedag av ICA Maxi. Och eftersom jag inte förväntar mig något besök i helgen så får Leif och jag sätta i oss den själva. Stackars oss !! :-) Jag vet att jag ångrar mig på måndag men man kan väl inte vara så oartig att man tackar nej, eller hur?

Sen längtar jag till i morgon för jag har ritat ett kviltmönster som jag ska ha på mina älgtabletter. Nu när jag är på planeringsstadiet ser jag ju ett perfekt resultat framför mig men det är sällan det blir så. Men jag har lovat mig själv att ta det lugnt och inte stressa iväg.

Men nu håller käkarna på att gå ur led så det är bäst att inta ryggläge.


torsdag 15 december 2011

Ja visst ja....!!

Sitter nu här vid datorn och kommer på vad jag glömt idag. Igen!! Julkorten är fortfarande inte skrivna!!! Får nog sätta upp en minneslapp.
Va´ har jag gjort idag då? Ja, frånsett vanligt stök så insåg jag att jag saknade mitt tidigare jobb. Så jag letade reda på ett gratis bokföringsprogram som verkar helt OK för Firma Eriksson. Det är nu 1,5 år sedan jag bokförde och det jag insåg var att många, många kontonummer var helt väck. Men dom låg inte på någon hylla som var långt borta så nu har jag dom längst fram igen. Kul var det i alla fall. Man skulle kanske ut och söka jobb igen :-). Fast frågan är om man har tid.

I syrummet så har jag sytt klar toppen till en duk. Igen!! Jag kan snart byta dukar varje dag. Men jag gillar storleken på projektet. Hanterbart och snabbt. Mitt täcke är fortfarande 60 block borta.
Det är "försvinnande nioruta och iden om hur jag lagt lapparna är från Huskvarna symaskiner och tyger.
Lite vårkänsla och jag har tänkt lägga lite arbete på kviltningen. Måste kolla på "365 freemotion quilting project" för att få lite inspiration.

måndag 12 december 2011

Elvis

Så har jag då passerat det magiska strecket och är pensionär på "riktigt". Inget stort kalas utan bara middag på restaurang med KM. Men många telefonhälsningar som värmer gott. Men inte känns det annorlunda. Då kändes det mer när min dotter fyllde 40 och jag upptäckte hur "gamla" barn jag har.
Liiiite snö har vi oxå fått men det ska ju bli plusgrader så snart är det grönt igen.

Jag har faktiskt köpt de flesta julklapparna och t o m slagit in dom i julpapper. Det är annars något jag brukar få pyssla med på julaftonsmorgonen. Men julkorten har jag inte skickat än så det är något jag måste göra i morgon.

En av mina svägerskor är ett stort fan till Elvis. Så för många många år sedan, medan jag köpte tyg från USA, inhandlade jag den här julstrumpan för att ge till henne. Men det var inte riktigt vad jag tänkt mig. Den var alldeles för stor och det var dålig kvalitet på tyget. Jag har emellertid varje jul tänkt att sy den klar i alla fall men det har inte blivit av förrän i år. Jag har grävt djupt i min UFO låda!! :-). Men eländet fortsatte. Jag tog för tunn vadd och det var omöjligt att få symaskinen att göra både en fin framsida och baksida vid frihandskviltningen. Men skit i det :-) Nu är den klar och det är upp till henne att kasta den och jag slipper. En fördel har den ju, det ryms stora julklappar i den eller många små.

Ikväll har jag påbörjat en duk med försvinnande nioruta.Jag förstår inte att det är så mycket man aldrig gjort trots att man hållit på så länge. Men det här är en ny bekantskap för mig och det är ju en snabbis så jag kan snart börja med mina älgar som jag gått och tittat på en tid.