lördag 25 februari 2012

En bra dag

Det är egentligen bara bra dagar nu för tiden. Ingen väckarklocka som väcker en för tidigt. Inga måsten som man inte kan göra imorgon. Solen skiner och det droppar från taket. Mina favoriter gick direkt till final i Globen.Bara en vecka kvar innan vi får träffa barn och barnbarn. Ja listan kan göras lång på vad som är bra.Det bästa är att mitt första täcke är helt klart och det blev inga obehagliga överaskningar efter tvätten heller. Och jag är riktigt nöjd.

Men nu är det bara att gå vidare. Det finns ju naturligtvis några påbörjade arbeten men jag måste ju ha flera på gång. Nu är det Maja´s utmaning som gäller. Jag har börjat med den i eftermiddag och eftersom jag är inne i en period som det bara flyter på så har det gått bra. Och eftersom det bara är blå tyger så kan det ju inte bli fel :-)).

Men nu är det John Blund som kallar och för mig är det Lennart Svans BLÅ kille som kommer på besök så jag somnar nog direkt.

onsdag 22 februari 2012

Datakväll

Nu har jag letat och letat efter var man tar bort ordverifieringen vid kommentarer. Har googlat och kommit fram till att man måste ha det gamla gränssnittet så nu har jag bytt till det och klickat för "ej ordverifiering". Så nu får jag hoppas att det funkar. Lämna gärna meddelande om det.
På syfronten intet nytt. Jag håller på och kviltar alla blåvita områden på fjärilstäcket och det tar en väldans tid. Jag blir less trots att jag tycker det är så roligt och sen spänner jag mig så det blir jobbigt. Men jag har i allafall utvidgat min reportoar och gör Fethers och blommor o blader istället för som tidigare nästan bara stippling. Fjädrarna kan jag tacka min kviltkurs för att jag vågade göra det. Den har verkligen avdramatiserat det här med frihandskviltning och jag känner mig ganska trygg i det jag gör nu.
Fortsatt fantastiskt väder här uppe i norr. Sol och plusgrader och takdropp. Härligt!

söndag 19 februari 2012

Söndageftermiddag

Sitter och väntar på att maten ska bli färdig.Torsk med en för mig ny sås från Abba som vi sett på reklamen på TV. Väldigt lättvindigt! Matlagning är inte någon favorit.Gillar mer att baka. Men helst syr jag naturligtvis och den här veckan har jag hållit på med ett överkast till vår säng i stugan.
Jag har tvekat om jag skulle lägga upp någon bild för jag är väldigt tveksam till färgerna.
Jag tänkte att jag skulle använda Triadic enl färgshemat men gav snart upp. Så efter det tog jag block efter block enligt mitt eget färgshema i huvudet. När jag tittar på bilden nu ångrar jag att jag inte hade lite med framförhållning när det gäller färgerna. Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget. En rad återstår sedan är det dags för bårder. Men jag tror att jag måste inhandla den yttersta bården och det får bli när vi åker till Stockholm i början av mars och passerar Gnarp.
När den här är klar så har jag avklarat ännu en av Majas utmaningar. Phuu!

I morse när jag hämtade tidningen droppade det från taket. Vilket underbart ljud!! Vintern är väl inte slut men nu finns hopp om det i alla fall.