lördag 29 oktober 2011

IKEA, du är bara bäst!!

Kvinnan som har min frihandskviltningskurs, hade en sån bra lampa som hon fäst på symaskinen. Jag tycker det är svårt att sy i mörka tyger och håller väl allmänt på att bli skumögd (Nya glasögon kanske :-)). Jag har gått igenom alla kataloger jag kan tänka, Biltema, Clas Olson osv, men inte hittat något liknande. Jag hade väl låst mig vid att den skulle fästas med en magnet. Men igår annonserade IKEA om en liknande lampa.

Så nu återstår bara att min man räknar ut något fiffigt sätt att fästa den på symaskinen så den inte är ivägen. Men med borr och skruv ska det säkert lösa sig.


Nu har jag lagt ännu ett projekt till mina WIP:s. Lappelisas mail brukar ofta bli dyra och det senaste var inget undantag. Det hade kommit en ny bok om Wrapping och det har jag velat testa sedan jag såg Evaj:s urtjusiga väska. Och det passar ju utmärkt nu när jag skär bitar till Watercolor och täcke. Om det blir en liten remsa över så passar ju den till en Wrap remsa som inte ska vara så bred. Och det passar även mig som har svårt att hålla på med en sak en längre tid. Därför skulle jag inte heller kunna spela golf. Samma sak en hel dag..............nänä!!!!

onsdag 26 oktober 2011

Onsdag fast jag trodde det var bara tisdag.

Är det någon som behöver en bokhylla, tidigt 70-tal, i valnöt. Nej jag tänkte väl det. Min är nu i allafall alldeles tom. Jag har decimerat innehållet till en enda Billyhylla.Det ingår i mitt projekt "döstädning". Många påsar blev det som ska till soptippen och en del ska jag lura på min syster som väver. Det är gardintyger så hon blir nog inte glad för jag tror inte att det är det bästa att väva av. En sak är klar och det är att jag måste lära mig att kasta tygbitar som blir över. Jag vet inte hur många bitar av panelgardiner som jag sparat. "Kan ju vara bra att finna".

Min uthållighet är ju lika med noll så nu har jag två låånga (tidsmässigt) projekt som jag har bestämt mig för att göra samtidigt. Det ena är ett Scraptäcke som består av ca 2000 bitar och det andra är en bonad i Watercolor. Det har jag inte prövat tidigare så det ska bli kul. Förhoppnigsvis blir jag av med ganska mycket av mina "scraps".
Mellan tillskärnig av ovanstående bitar, 1,5 och 2 inc, så frihandskviltar jag. Jag har letat fram några gamla UFOn som jag övar på innan jag ger mig på det som jag är mer rädd om. Det ser ju så lätt ut när andra gör det. Jag tycker det är nog svårt att komma på vilket mönster som passar till rutorna. Ikväll var det "meandrar" jag gjorde på en bonad med snögubbar på. Är väl bara sådär nöjd med resultatet. Men vad jag fattar så är det övning och åter övning som gäller vid frihandskviltning. Så mellan dessa projekt hoppar jag.

Nu vet man i alla fall att man är pensionär för kl 11 idag var jag på modevisning. "Min" klädbutik i Kvissle visade kläder på vår Lillkyrka. Församlingshem kan man väl kalla det. Jag och 150 gamla tanter tittade på kläder som vi inte behöver men som skulle vara kul att ha ändå. Och fikat var jättegott! Tunnbrödsrulle med gosaker i och en chokladkaka. Mums mums.