fredag 18 februari 2011

Skämt!

Jag tyckte att Google översätt var en fantastisk grej. Men efter att ha sett hur den funkar hos mig eller rättare sagt inte funkar alls, så tycker jag det är ett stort skämt. Men å andra sidan, idag är det en fantastisk februari dag med sol från klar himmel och då tar man det mesta med ett skratt.

torsdag 17 februari 2011

Jag blir så trött.........

Jag ska egentligen inte klaga för idag var första dagen jag skottade sen i början på januari.Det jobbet ligge på min mans lott. Men det har nu snöat oupphörligt i 1,5 dygn och jag blir så less på det. Februari ska vara soliga dagar med hög, klar luft och iskalla blodapelsiner.
Dagen började med att jag skjutsade KM till Sundsvalls Sjukhus för gråstarrsoperation av det andra ögat. Det är ju med en viss bävan man åker till S-valls Sjukhus efter all turbulens som varit. Senast idag var det en artikel i ST. Den här följetongen har pågått alldeles för länge och för-troendet minskar för varje artikel. Tom "Uppdrag granskning" har varit här och gjort reportage. Landstingsledningen har inte fattat att det är våra skattepengar som dom kastar ut på än det ena vansinniga avtalet efter det andra.
Men operationen, som är gjord på en kvart, verkar ha gått bra. MEN i de papper han fick med sig hem, stod det att snöskottning inte var lämpligt. Haha! Men vi har snöslunga så det är inte ett dugg synd om mig men jag kan väl få gnälla lite :-)

tisdag 15 februari 2011

Favoritpryl 2

Idag har jag varit ett rejält fruntimmer. Bakat bullar, tvättat och stryket, bäddat rent och städat sovrum. Det gick med en väldans fart. Och då kommer min andra favoritpryl till användning.
Det är min Ipod. Under en tid i mitt liv hade jag sömnproblem och då började jag lyssna på böcker på nätterna. Hur intressant än boken var så somnade jag inom en halvtimme.Musik däremot somnade jag inte till. Trots att jag numera sover som en stock har jag fortsatt att lyssna på böcker istället för att läsa själv. Självklart är det till en del beroende på vilken som är uppläsare men det är sällan jag råkat ut för någon som är värdelös. Det är ju oftast skådespelare som läser och i vissa fall författaren själv.Min favorituppläsare är John Rabeus. Just nu lyssnar jag på "Sommarens längtan och vinterns köld" skriven av Leiv GV Persson. Ganska bra faktiskt men ingen typisk deckare fast den handlar om poliser och mord.
Då den har hållit mig sällskap hela dagen. Sedan väntar två radioteatrar på att bli avlyssnade varav en är med Per Oscarsson.

söndag 13 februari 2011

Favoritpryl 1

När man gör ett bra köp är man verkligen nöjd. Jag har tunna, SPIKRAKA hårstrån, platt nacke och det har stört mig mycket. Jag har tuperat och sprayat och tuperat,sprayat för att få volym på rätt ställe. För en månad sedan visade min frissa en mini plattång och det är svaret på mina böner. Jag behöver inte tupera och och det är lätt att få ordning på alla mina virvlar och framför allt så får jag volymen på rätt ställe.Jag t o m upplevt att håret är tjockare. Och jag kan göra lockar med en tång som jag trodde bara gjorde håret rakare. Det är LYCKA!!!!!

Idag är det en gråmulen dag, som gjord för att sy. Som jag trodde så hade jag varit för feg med kontrasterna på min duk. Så det blev lite stiltje vid symaskinen och lite klappande av tyger istället. Men efter nya beslut så är det dags att sy igen.