torsdag 28 april 2011

Man vänjer sig lätt med ledighet

Är nu tillbaka från vår lilla semestertripp till Skövde. Vi gjorde en tripp till Hornborgasjön men var på fel sida så vi såg inga tranor. Men det fanns många många andra arter att titta på och dom flesta tranorna hade stuckit norröver så den dansen har vi kvar. Vi träffade en "expert" så vi lärde oss en hel del om fågellivet där nere. En dag var vi väldigt kyrkliga och besökte kyrkor o klosterruiner. Lite shopping (Leif) hann vi oxå med och Leif hjälpte Jannice att fixa lite smågrejer på hennes bil. När det var dags för hemresa var Leif inte helt OK i magen (stackars, stackars!!) så det blev jag som fick köra hela vägen. Efter ett stopp i Häggvik med middag och lite bus med "småtrollen" körde jag vidare och var tacksam för att jag körde norrut. Södergående fil stod nästan stilla mellan Söderhamn o Gävle, inte p g a någon olycka utan bara för att det var mycket trafik. Efter Tönnebro var jag ganska less och var glad när jag var hemma 23.30.
Jag hade planerat fönsterputs och lite grävning i rabatterna men var seg och kom inte ut morgonrocken förrän vid 12-tiden.Kroppen har ställt in sig på att vara ledig och ta dagen som det kommer

Jag hade kommit ihåg att ta med mig kameran men som jag sagt tidigare så är jag tyvärr ingen fotograf. När jag tog bilderna på Hornborgasjön var kameran inställt på video med många markbilder som resultat och dom flesta andra bilderna var lite skakiga. Nej, någon fotograf är jag inte.
Efter dusch o fixning for jag och en väninna till S-vall och fixade pass vilket tog lite mycket tid då det var kaos på polisstationen. Strömavbrott och efterföljade datakrångel kan ställa till en hel del. Men vi hann med lite shopping i Birsta innan vi for hem.
Idag ska jag då ta itu med det som jag hade planerat i går och lite bråttom är det för nu är det dags att fara upp till stugan och göra vårbruket där. Bävar lite för att komma dit och se vad sorken har ställt till med.

1 kommentar:

  1. Oh, I saw the cranes! One Easter, many years ago, we stayed with our friends in Skovde, and they took us to see the cranes. It was amazing!
    Sorry I haven't visited for a while, the time is just running away!

    SvaraRadera