tisdag 3 maj 2011

Huvva va´kallt det blev

Jag hoppas verkligen att inte påsk var vår enda sommar i år. Men det är väl att vara pessemist i överkant. Det blev till att ta fram handskar o pannband när det var dags för promenad.
Lite datakrångel har jag hamnat i. Jag har inte fört över programmet Electric Quilt till mina senaste dator och fick för mig att jag skulle göra det igår. Men den gamla laptopen startade först men la av innan alla program hade startat och nu startar den inte alls. Jag använde den för ca 14 dagar sedan när jag letade efter något men nu vill den inte längre. Dags för soptippen!! Och jag hoppas jag har CD skivor med programmet någonstans.

Jag har kommit igång med att sy en duk i paperpiecing. Det är ett mönster i en gammal Magic Patch och jag har tydligen tänkt göra den tidigare för jag hade dragit ut kopior till mallen. Intressant att se att man fastnar för samma saker flera år senare. Det är konstigt att jag kan göra så många fel när det är så givet vad man ska göra. 1 och sen söm 2 och sen söm 3...... Men jag lyckas lägga tyget åt fel hål och vid fel söm och jag vet inte allt. Det gick bättre i dag men igår var det mycket bakåtsömnad. Det som jag fastnat för på det här duken är egentligen inte mönstret utan frihandsyningen. Det tycker jag är jättekul och längtar till jag kommer till det. Håller kylan så kanske jag hinner innan det är dags att fara upp till stugan. För dit far jag inte förrän det är sol och liiiiite varmt.

1 kommentar: