söndag 3 april 2011

Söndagkväll

Idag har det varit en riktigt tråkig dag. Regn och dimma ner till backen. Men då är det desto mysigare att vara inne i husvärmen. Och extra varmt blev det då jag har haft en bakdag idag oxå. I julas gjorde jag biskvier för första gången och eftersom dom blev jättegoda så bestämde jag mig för att testa igen. Jag lärde mig faktiskt av misstagen jag gjorde då och nu väntade jag tålmodigt tills smörkrämen var riktigt kall innnan jag doppade kakorna i blockchoklad. Lite mer smörkräm hade jag kunnat göra men nu vet jag det till nästa gång. Jag har t o m kommit ihåg att notera det på receptet.
Något som jag länge har velat pröva men skjutet opp för det har verkat så krångligt, är att göra surdegsbröd. Ja krångligt är det väl inte men det tar ju så lång tid innan man kommer till slutresultatet. Men nu står det en glasburk i fönstret och det blir spännande att se hur det utvecklas.
Bullar blev det oxå innan dagen var slut. Och för mig var det en rolig dag för jag tycker om att baka.

2 kommentarer:

  1. You cakes look soooo good!
    I make my own bread most of the time. I haven't yet made a sourdough, but my daughter makes sourdough bread and it is very good. But you are right, it takes some time to get the starter going.

    SvaraRadera
  2. Mums, vad gott med hemgjorda biskvier. Och surdegsbröd... mumsfilibabba :-))

    SvaraRadera