söndag 16 oktober 2011

Idag är det bara baksidan som syns

Vilken härlig höstvecka vi har haft. Sol och hög, klar luft. Jag vet inte om det är en åldersgrej men allt går så mycket lättare när solen skiner. Men solen går lågt och skiner in och visar vad som inte är gjort oxå. Men jag har bara fönstren på norrsidan oputsade och det är bara väldigt tidigt på morgonen som solen nåt dit så dom kan jag förtränga ett tag till. I syrummet har det varit en aning stiltje men i går rotade jag i UFO lådan för att finna min svambonad. Den ska frihandskviltas och jag har en lång startsträcka till det. Men när jag kommer igång är det jättekul. Så det har jag pysslat med i helgen
Än så länge syns det mest på baksidan vad jag gjort men jag har börjat med lite ljung och hundkex så det växer. Jag har boken "Göj med stoppefoten" som inspiration. Fick flera ideer när jag bläddrade i den. Jag har oxå anmält mig till en onlinekurs i frihandskviltning. Jag borde ju gjort den innan jag satte igång men jag gör det mesta bakvägen. Jag har bara kommit till lektion 1 och det handlade om att göra själva "sandwichen". Lite goda tips fick jag. - Jag har börjat med ett annat projekt oxå. Jag har tänkt att för första gången göra ett täcke. Det blir ett scrapsprojekt där jag ska använda de tyger jag just arbetar med. Så det kan bli ett låååååångt projekt. Då har jag gott om tid att gruva mig för kviltningen.

4 kommentarer:

 1. Det där ser spännande ut.
  UFOn har jag inga, bara WIVSP (work in VERY slow process) och det kan röra sig om fler år.
  Kram

  SvaraRadera
 2. "... slow progress" kanske det heter :-)

  SvaraRadera
 3. I understand very much about the "sun" thing, you are right, everything is easier when the sun is out. And yes, it could have something to do with age :) We have also been having a beautiful autumn, but it has all changed this week, it is a lot colder :(
  I look forward seeing your project.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig. Allt är mycket lättare när solen skiner. När jag var ung hade inte jag heller några problem med mörkret. Ska försöka vara ute mer men har så himla ont i en höft så jag kan inte gå så långt med min hund. Fast vi kan gå i elljusspåret och där kan jag också släppa honom. Då får han den motion han behöver. Han springer fram och tillbaka till mig på inkallning.

  Du skulle se mina fönster! Oj, oj, oj! Du skulle bli mörkrädd. Jag måste nog anlita en firma som kommer hit. De går utåt och man måste putsa emellan och det är fast spröjs. Huuuga! Det känns underbart att fönstren på mon (de nya vi satt in) har löstagbar spröjs och att man bara vippar in dem och putsar på två sidor. Man ska göra det enkelt för sig :)

  Det kommer säkert att bli jättefint det där projektet du har med svamparna.

  kram till dig

  SvaraRadera