torsdag 3 november 2011

Torsdag !

Det känns skönt att upptäcka att det är torsdag. Annars brukar det bara vara måndag och fredag varje vecka. Vi har haft en underbar oktober som varit som september brukar vara. Varmt och soligt med hög klar luft. Jag hoppas att november blir lika bra och hittills har det verkat lovande. Men det är ju bara den 3:dje idag.

Under den här veckan har jag gått igenom mina scraps och ordnat dom i remsor och större bitar för applikation. Strykit och kasserat. Vilka fantastiskt vackra tyger det finns. Jag saknar många och önskar jag hade haft större bitar av många, istället för de pyttebitar jag sparat. Jag har börjat sy ett scraptäcke av blocken Ohio star och Stepping stone. Lite matematik till att börja med eftersom jag bara hade en bild att gå efter men det lyckades jag klura ut. Men jag har redan börjat gruva mig för kviltningen.

Sedan har jag försökt att minska bokhyllan. Det var inte lätt att bestämma sig för vilka som jag kunde undvara men tillslut har jag fått ihop det till en (1) hyllrad. Jag har lagt ut 25 böcker på Bokbörsen och vi får se om böckerna är intressanta för någon annan än mig.

Nerbantning nummer 2 är tidningar. Jag sitter och bläddrar igenom alla och river ut det som fångar mig. Massor med inspiration! Men en del tidningar som jag gillar, t ex Quiltemagasinet och Burda Patchwork, sparar jag hela årgången.

Men eftersom jag vill ha lite variation i vad jag gör så har jag sytt några block till täcket och kviltat en bonad. Framför TV:n blir det handsömnad av kanter. Men det går sakta för det är inte många TV program som jag vill se. Skavlan och Så mycket bättre är nästan det enda jag ser.

2 kommentarer:

  1. Har inte haft någon koll på vad det är för veckodagar, har mest sovit. Det känns som om jag missat hela den fina hösten och nu är det bara grått, grått, grått. Men jag är i alla fall vaken!
    Jag tycker man hinner få ganska mycket gjort framför TV-n för det är ju mest reklam som man inte behöver titta på. Gillar också Så mycket bättre.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Denna veckan har barat rusat iväg ,,men så har vi ju fyra små här oxså som skall sysselsättas!!Kram

    SvaraRadera