söndag 4 december 2011

Självklart!

Hade en mysig lördag med mina favvo sysselsättningar: Sömnad och bakning. Hade tänkt göra en biskvier bl a men någon "som aldrig köper godis" hade varit framme och knaprat på blockchokladen så jag fick tänka om. Det blev en mjuk pepparkaka och svartvinbärsgrottor istället.
I syrummet är det kviltning som gäller. Min bargello julduk och ett UFO blev klart. ONline kursen jag tog för några veckor sedan eller är det månader kanske så fort som tiden går, gav mig några tips. Helt självklara men som jag inte tänkt på. Det är så lätt att gå på i ullstrumporna och göra som man alltid gjort. En sak var att använda osynlig tråd för att stabilisera kvilten. Jag gillar inte säkerhetsnålarna som alltid är i vägen och mitt lim är slut så då var det värt extrajobbet att använda den tråden och köra några sömmar här och där.
Jag har oxå börjat använda en märkpenna som jag tidigare inte förstått vitsen med. Jag vet inte vad den heter men det blir typ veck i tyget i stället för en ritad linje.
Jag har alltid sytt "binding" för hand men genom att använda osynlig undertråd blir det hädanefter helt maskinsytt.

Middagen var oxå en favvo. För det första var den tillagad av KM och för det andra var det sjömansbiff. En älsklingsrätt. Efter det "Så mycket bättre" med LaleH som huvudperson. En ny bekantskap som verkligen berört mig.

Eftersom gårdagen var en bra dag tror jag att jag upprepar den idag.

1 kommentar:

  1. Hur gör du med bindningen? Syr du ner den i diket från framsidan?
    Kram

    SvaraRadera