söndag 4 december 2011

Mera färdigt!!

Jag har trott att jag började med quilting 1998 när jag skaffade internet men har idag konstaterat att det måste ha varit tidigare. Jag har gjort klart ett UFO som gjordes 1996. Jag vet att den gjordes då för jag gjorde en bonad som jag gav bort som 50 -årspresent till en kompis och en som jag gjorde till mig själv. På den tiden sydde jag kläder och köpte Burda Moden och där fanns det här mönstret.

Nu har jag använt den till att öva frihandskviltning för har den legat i 15 år är det ju inte så noga med vad som händer den. Jag tror jag ska använda den som julgransmatta. Och lägga massor med paket på den så att mina lite taffliga kviltförsök inte syns så väl.

Bargello duken kantade jag för hand och den är nu klar för leverans till Boston. Med lite bävan för quilting är ju stort där så dom har mycket att jämföra med.

Vivi: Hittills har jag sytt bindningen på rätan och sytt fast den för hand på avigan. Hädanefter kommer jag att sy fast den på avigan och vika den mot rätan och sy fast den där med maskin. Om jag använder osynlig tråd syns inte så mycket av sömmen på avigan. Jag förstår inte riktigt vad du menar med " i diket".

3 kommentarer:

 1. Vilken fin krans, för att inte tala om Tomten med lyktan där upp den gillar jag verkligen,

  SvaraRadera
 2. Jättevacker krans. Hur har du kunnat gömma/glömma den i 15 år?

  "I diket" är sömmen mellan två tyger t.ex. när du sytt kanten och viker över den mot andra sidan så blir det ett dike mellan toppen och kanten och syr man där syns inte stygnen så mycket.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Känner igen den från Sonjas hall. Den var jättefin redan då. Jag anar att du varit in och sett att även jag har fått lite från bommen, men det är inget mot hur produktiv du är. "Har du inget hem" brukar kompisar säga, när de hör hur ofta man vistas utanför köket. Vävrummet får vänta ett tag. Men snart vågar jag mig ut på Skype igen. Vi ses!

  SvaraRadera