onsdag 26 oktober 2011

Onsdag fast jag trodde det var bara tisdag.

Är det någon som behöver en bokhylla, tidigt 70-tal, i valnöt. Nej jag tänkte väl det. Min är nu i allafall alldeles tom. Jag har decimerat innehållet till en enda Billyhylla.Det ingår i mitt projekt "döstädning". Många påsar blev det som ska till soptippen och en del ska jag lura på min syster som väver. Det är gardintyger så hon blir nog inte glad för jag tror inte att det är det bästa att väva av. En sak är klar och det är att jag måste lära mig att kasta tygbitar som blir över. Jag vet inte hur många bitar av panelgardiner som jag sparat. "Kan ju vara bra att finna".

Min uthållighet är ju lika med noll så nu har jag två låånga (tidsmässigt) projekt som jag har bestämt mig för att göra samtidigt. Det ena är ett Scraptäcke som består av ca 2000 bitar och det andra är en bonad i Watercolor. Det har jag inte prövat tidigare så det ska bli kul. Förhoppnigsvis blir jag av med ganska mycket av mina "scraps".
Mellan tillskärnig av ovanstående bitar, 1,5 och 2 inc, så frihandskviltar jag. Jag har letat fram några gamla UFOn som jag övar på innan jag ger mig på det som jag är mer rädd om. Det ser ju så lätt ut när andra gör det. Jag tycker det är nog svårt att komma på vilket mönster som passar till rutorna. Ikväll var det "meandrar" jag gjorde på en bonad med snögubbar på. Är väl bara sådär nöjd med resultatet. Men vad jag fattar så är det övning och åter övning som gäller vid frihandskviltning. Så mellan dessa projekt hoppar jag.

Nu vet man i alla fall att man är pensionär för kl 11 idag var jag på modevisning. "Min" klädbutik i Kvissle visade kläder på vår Lillkyrka. Församlingshem kan man väl kalla det. Jag och 150 gamla tanter tittade på kläder som vi inte behöver men som skulle vara kul att ha ändå. Och fikat var jättegott! Tunnbrödsrulle med gosaker i och en chokladkaka. Mums mums.

5 kommentarer:

 1. Oj så duktig du är. Jag är en riktig hamster och sparar på det mesta i handarbetsväg - och lite annat också. Försöker i alla fall röja bland gamla kläder som krympt i garderoben.
  Lycka till med dina två stora projekt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad mycket du har på G samtidigt!
  Du är allt en riktig arbetsmyra.

  Jag har bara ett stickprojekt på gång, en vacker irländsk tröja till minsta barnbarnet, 4 år. Men han är rätt stor så jag stickar för 6 år. Jag har gjort 2 tidigare i samma mönster till hans storebror och en kusin. Nu är denna snart klar och jag ska börja med en ny till mitt äldsta barnbarn. Sedan får det vara för ett tag. Jag får så ont i mina händer.

  Nää tack! Ingen bokhylla!:)) När köpte mon så fanns det en sådan där. Den var i två delar: en övre och en undre. Vi tog bort överdelen och använder den undre som TV-bänk. I den finns också lådor samt hyllor med dörr. Det blev bra så länge.

  Här är det duggregn och dimmigt idag.
  Ha det bra!
  kram

  SvaraRadera
 3. Svarar du aldrig i din blogg???

  Trevlig helg!
  kram

  SvaraRadera
 4. Lillemor: På en direkt fråga försöker jag svara, oftast på den personens blogg. Övrigt tar jag för det ordet står för, just en kommentar och inte ett samtal

  SvaraRadera
 5. Då vet jag :)

  ha en fin lördag!

  SvaraRadera