torsdag 22 december 2011

Längtan

Målet för min längtan är inte julklappar, jultomten eller julmaten.Nej det är barnen som kommer hem!! Och nu börjar det närma sig. I morgon kväll står dom och stampar på trappen. Första etappen Skövde-Stockholm är avklarad för Jannice och jag var ju som vanligt orolig när hon är ute och kör bil. Men nu andas jag lugnt igen och etapp 2 sker med tåg och det känns lugnare. Det är väldigt sällan ett tåg spårar ut !!!!!.
I syrummet har jag bara plockat lite med smådetaljer som näsborrar och lingon. Så nu har jag kommit till det roligaste, kviltningen. Det står i mönstret, som kommer från The bear patch, att dom rekommenderade tät kviltning för att göra väskan starkare. Jag har bara använt scraps men det syns inte i den korgen. Den är lika full som vanligt.

Så nu mina bloggvänner säger jag "God Jul" och ett riktigt Gott Nytt Lappår.

6 kommentarer:

 1. Vilken rolig väska med älgar på. Ganska lagom storlek att kvilta.
  God Jul och Gott Nytt Syår önskar jag dig också.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Va fint det blev.. Lycka till med quiltingen, blir det "frihands"??? Kramar ♥♥♥ P.S. Du gick inte i flickskolan i Härnösand på 60-talet ???? tycker Du påminner så mycket om en Gudrun i min skol-klass D.S.

  SvaraRadera
 3. Hej Kikkan
  Ja nog blir det frihands Längtar dit men över helgen händer det nog inte mycket i syrummet.
  Nej jag gick inte på flickskolan utan på läroverket 61-63 Sen hamnade jag på Handels 65-67. Den enda jag kände på Flickskolan var en tjej som hette Kerstin Sahlberg. Hon var från samma ställe som jag, Nora. Hur länge bodde du i Härnösand?

  SvaraRadera
 4. Tack för julkortet! God Jul på er själva!
  Ha det gott med barn och barnbarn!
  Kram Lilian

  SvaraRadera
 5. Hej igen & god fortsätting på julen. Vi bodde i Härnösand från början av 1956? och flyttade tillbaka till V-ås 1963. Min stora hobby var sport/idrott på den tiden, simning, spelade handboll i många år (OBS!! Vi var ganska duktiga på det!!) slalom åkning & lite ridning . Har på senare år via StayFriends återfått kontakten med 2 lagkamrater från handbollen, jättekul. Julkramar igen då ♥♥♥

  SvaraRadera
 6. Kickan: Go´fortsättning till Dig oxå. Jag har aldrig utövat någon sport men jag kommer ihåg att man sprang på handbollsmatcher i H-sand. Fast det var kanske bara killarnas matcher :-) Det är kul att få kontakt med gamla ungdomskamrater. Jag har fått det genom Facebook och det är så härligt att bara fortsätta samtalet där man slutade sist man sågs för sådär 40 år sedan,

  SvaraRadera