onsdag 11 maj 2011

Åtta svalor.......

...skådades över Bölesta idag och då borde det vara sommar. Men så fort får det inte gå så vi räknar det som vår några veckor till. Just nu är det den bästa tiden, innan allt blir så j..a grönt. Vi kollar vilka fåglar som har kommit och har fullt sjå att jaga iväg en större hackspett. På en av holkarna som en svartvit flugsnappare har bestämt sig för, är det en plåtbit runt hålet och den hackar hackspetten på för att locka till sig en hona. Det hörs långt när han slår sin virvel. Men jag vill att flugsnapparen ska bygga där och fånga mygg till sommaren. En bäver simmar förbi varje morgon. Troligtvis en fjolårsunge som har blivit bortträngd från föräldrarnas revir. Jag har inte lyckats se vart han har gjort sitt bo men det torde vara någonstans i närheten.
Efter ett återfall av magbesvär igår skulle jag fortsätta med rabatterna idag men då kom regnet!! Och åskan!!! Och vad kan vara roligare då än att baka lite. Jag tillhör den generationen som känner sig naken om det inte åtminstone finns bullar att bjuda på.


Nu ska det regna några dagar så då får det bli årets städning. Det kommer jag inte att lägga så mycket energi på senare. Men jag saknar min symaskin så jag måste fixa något lagomt projekt att pyssla med här uppe.

4 kommentarer:

 1. Swedish bullar and some fresh coffee, what could be better on a bad day? I can smell it!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. I must be going mad, I thought I left a comment here about your Swedish bullar and fresh coffee, but may be I did not?

  SvaraRadera
 4. Hi
  Yes you did! But now it says that it is taken away of the person who made it ????!!! But the most impotent is that you are NOT mad:-)

  SvaraRadera