lördag 14 maj 2011

Hemma igen

Så är vi tillbaka i Matfors. När det regnar, och det ska det tydligen göra några dagar, är det inte speciellt roligt att vara i stugan. Igår fortsatte jag att vårstäda på tomten och jag har varit på kyrkogården och planterat penseer på mina föräldrars grav. Satte upp nya myggnät på de fönster vi brukar ha öppna under sommaren, dvs om sommaren blir varm och jag hoppas den blir "lagom". Blir det föör varmt har jag svårt att existera. Huvudet växer några dm i diameter, känns det som, och jag blir helt slut. Jag tror inte jag har legat o solat sen jag var tonåring och det är ju ett tag sen.:-)
Dom sista kvällarna har det varit harar på besök. Förra sommaren hade vi några stycken som kom varje morgon o kväll och åt på gräsmattan. Jag tror det var maskrosblad som var populärast. Så det är skönt att dom har överlevt den hårda vintern som varit. Precis motsatt känsla får man när man ser skarven. Det måste vara nedärvt i generna att man fylls av obehag när man ser dom. Dom har inte funnits tidigare men har etablerat sig dom sista åren. Stora o svarta är dom!! Som deras motvikt har vi flera svanpar som simmar förbi. Stora, vita och vackra.
Men nu är det skönt att vara hemma och jag är på väg till syrummet för att fortsätta med min duk i paperpiecing.
Jag kan inte låta bli att visa en bild på ett babytäcke som kommit på plats. Skönheten som ligger på det heter Junie och är min systersons förstfödda.

3 kommentarer:

  1. Men så ljuvlig liten tjej, och vilket fint täcke hon har!

    SvaraRadera
  2. Så flitig bloggare du har blivit och så fint täcke Junie har fått av dig! Där har Farmor inte en chans. Får se hur det går med mitt hjärtprojekt. Det ligger och skvalpar. I kväll blev det "Ägget är löst!" = Den sjätte påsktabletten.

    SvaraRadera