måndag 23 januari 2012

Måndag

Ja där försvann den helgen. Jag tillbringade nästa hela den i syrummet. Fjärilar blev det i alla färger. Jag är faktiskt nöjd med dom. Läste i tidningen att det har kommit flera nya arter hit till Sverige och dom har hamnat på min kvilt. Jag riktigt längtar till att ta itu med kviltningen fast jag gruvar mig oxå. Jag vet att jag gjorde ett försök att sy ett överkast för hemskt länge sedan och det slutade inte bra. Det var många veck på undersidan så det blev att köpa ett färdigsytt. En annan sak jag funderar över är vadd och där får ni som läser detta gärna komma med tips. Jag antar att dukvadd inte är nån bra ide.
En ny bok anlände med posten idag. Jag är lite facinerad av det här med frihandskviltning och den här boken gav mig inspiration.

Så nu har jag snart köpt upp alla pengar jag tjänat på att sälja böcker på Bokbörsen.

4 kommentarer:

 1. Jag har några vaddar som jag helst använder. Den ena kallas 80/20 vadd. Det är en vadd med 80% bomull och 20% polyester.
  Den har jag i sängkviltar och i bland i bonader.
  Annars så använder jag helst 100% bomullsvadd eller 100% bambuvadd.
  Du får kolla med försäljaren vad de rekomenderar i fråga om att tvätta vadden innan användning.
  Jag tvättar INTE vadden innan, men jag VILL ha den där härliga "rynkigheten" som blir när kvilten tvättas och torktumlas just efter färdigställandet!
  Prata med den du beställer av och hör med dom vad de gillar och deras erfarenheter.
  SÅ roligt att du sytt dig ett "fjärilsmuseum"!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för att du delar dina erfarenheter. Jag ska beställa hos Lappelisa idag så jag ska höra vad hon säger oxå.
   Mina tankar rör sig bara om kviltning. Tänk att man kan bli så helt insnöad på en hobby. Tur att det inte är nåt farligare. Spel t.ex.

   Radera
 2. Hej! jag använder ofta mellanlägg med 80% bomull blandat med 20% polyester. Priserna här på mellanlägg är inte i samma prisklass som de skyhöga i Sverige & USA är det ju ännu billigare än här. För att undvika skrynkliga baksidor, sprejar jag vadderingen med ett tyg klister som heter '505 adhesif' och sedan liksom trycker fast baksidetyget. 'Vänder på steken' och klistrar fast framsidan, sen är det bara att sy. OBS! Spraya aldrig på tyget utan på mellanlägget. Bäst att byta nål efteråt, för den blir lite slö av klistret. Kram ♥♥♥ P.S. Prylen jag la ut bild på här om dagen är en SPURTLE- kolla in dagens blogg D.S.

  SvaraRadera
 3. Hejhej
  Jag har skickat efter en vadd som heter Hoobs Tuscany som Lappelisa rekommenderade.Tack för tipset att spraya på vadden. 505 brukar jag använda på mina jobb oxå. Klarar inte det där med säkerhets-nålar som alltid är ivägen
  Kramar

  SvaraRadera