torsdag 19 januari 2012

Kurskväll

I går kväll var jag på kurs. Jag har laddat ner en kurs där man syr en stor kvilt i en liten symaskin. Jag har hittills undvikit att sy stora kviltar då jag tycker det verkar fööör meckit. Så jag hoppas att jag får många tips av den här kursen.
Jag har insett att jag måste göra några större arbeten för att få ned storleken av mitt tygförråd. Syr man dukar och kuddar och annat smått så märks det ju inte någon minskning och jag får hålla på tills jag är 100 innan jag kan börja och köpa nytt tyg.
Så nu är det alltså dags att ta itu med större projekt. Jag läste i Allers horoskop att Skytten "sjuder av optimism, det du företar dig lyckas över förväntan". Så jag ser framför mig perfekt kviltade arbeten modell King size. Det såg ju lätt ut när kursledaren sydde så det ska väl jag klara oxå.:-)

Men tillsvidare syr jag vidare på mitt petprojekt och scrapstäcket.

Det blev att jag beställde tyg på nätet till bakgrunden till Lynns täcke. Det kändes för jobbigt att sätta sig och köra i snömodden och nu kan jag inte vänta längre. Håll tummarna för att det är rätt nyans.

7 kommentarer:

 1. Den kursen låter spännande. Var hittade du den?
  Håller tummarna att du får rätt nyans på tyget.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.craftsy.com/

   Ja det blir spännande när paketet kommer

   Hare bra

   Radera
 2. Håller alla tummar!!!Kramen

  SvaraRadera
 3. Har nu äntligen fått klart ett barntäcke, har inte sytt speciellt mycket sedan i julas. Fuskade ordentligt med sammanfogningen, fick färdig kviltat bakstycke & himmel & pannkaka va' enklet var det att sy ihop, men ett riktigt ordentligt fuskande tycker jag nog. Kramar & hoppas det kommande tyget är rätt färg. ♥♥♥

  SvaraRadera
 4. Man brukar vara missnöjd när man vet att man fuskat men jag har märkt att man glömmer och efter en tid har man svårt att se vad man fuskat med.:-)
  Väntar otåligt på "the postman" för dom skickade tyget igår.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. The yellow cottage is back, hurrah!!! It must be summer soon :))
  I hope your fabric arrives soon and it is the right shade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, the fabric arrived friday and it was just rigth. So I have been sewing the whole weekend on my butterflies.

   Radera