torsdag 2 februari 2012

Jag har bestigit ett berg :-)

OK, jag vet att det bara är ett barntäcke men vad i himlens namn är det jag har varit rädd för. Jag har kviltat det som ska kviltas "in the ditch" och det var inget problem alls. Det var inte ens trångt inne i symaskinen.Jag har tidigare lovat mig själv att aldrig göra ett täcke. Antagligen har skräcken funnit sedan jag i tidernas begynnelse försökt göra ett överkast på ett färdigkviltat underlag och allt blev snett och vint och bubbligt. Men det var långt innan walkingfoot och en massa erfarenhet. Nu ska jag börja med frikviltningen och annat finlir och det ska bli ett sant nöje.
Sen är det bara att börja planera nästa täcke för vårt överkast i stugan behöver verkligen bytas ut. Kul!!!!!
Såg i ett mail jag fick ett kul mönster. Jag är lite facinerad av 3D effekt och det här var en labyrint gjord av bara 2 olika block. Den skulle finnas i nästa Quilt Magazine så den måste inhandlas men jag har inte hittat den på nätet än. Det är bara att leta vidare.

11 kommentarer:

 1. Så himla fint! Kör hårt :)

  Kram1

  SvaraRadera
 2. När jag såg alla dina vackra laptekniksarbeten så förstod jag inte att du inte gjort en kvilt!!!
  Jag har gjort massor med kviltar, men ALDRIG gjort så svåra arbeten som du!!!
  Att kvilta i diket är inte heller lätt!!!
  Jag undviker det i alla lägen!
  Du är otroligt kunnig!!!
  Full av beundran!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj oj Sånt beröm av en man beundrar och respekterar gör att man växer. Jag ska passa mig för takstolarna hela dagen :-)
   Lite bekymmer blir det dock. Ännu flera WIMM:s. Måtte jag leva till jag blir 100!

   Radera
 3. Vilket underbart resultat.. Va??? har Du aldrig gjort en quilt??? Ett fiffigt sätt att kvilta i diket är att köra zigzack (små stygn), så syns det inte om man kör lite snett, OK det går åt lite mer tråd...men jag tycker det är värt trådarna.. Har varit med en del av "SYJÄNTORNA" på tyginköp idag..Vi håller ju på att sy ett bårtäcke. Vi var till en sån där otroligt billig tyg affär och jag skulle ju inte köpa något.... meeeeeeeeeen -£££££- plånboken blev tunnare och kassen tyngre ☺☺☺. Ha en trevlig helg. Kramar ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Kikkan. Jag ska testa det där med zigzag. Tänk vad mycket tips och ideer man får från sina blogkompisar. Jag är så tacksam för jag jobbar mest själv och egentligen vill jag ha det så Men utan er skulle jag inte klara mig !
   Det är ju så kallt nu så du behöver säkert isolera huset! Tyg är aldrig fel! Kramar

   Radera
 4. Oh vad fint täcket blir! Lynn kommer att vilja sova dygnet runt. Jag fattar ingenting av alla fackorden ni quiltare använder, men att det är arbete på nano-nivå när det gäller textilkonst har jag förstått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack!! Jag var tvungen att slå upp nano och konstaterar att jag nöjer mig med
   micro :-))

   Radera
 5. Täcket är hur gulligt som helst!
  Tyckte det var jobbigt att kvilta barnbarnets täcke så om jag syr något så stort en annan gång så ska jag nog kvilta det i mindre bitar och sy ihop efteråt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejhej
   Ja det är ju oxå en möjlighet. Men för min del är det nog inställningen till projektet som hållit mig tillbaka. Intalar man sig själv att det är besvärligt så blir det besvärligt oxå. Vi får se vad jag säger efter nästa täcke som ska bli betydligt större.

   Radera