måndag 26 november 2012

Draktänder

Under några kvällar har jag sytt block till ett överkast som ska vara i stugan. Vi ställde in två våningssängar i gäststugan så det behövs 4 överkast. I kväll var blocken till ett täcke färdigt. För att inte mitt tålamod ska ta slut innan täckena är färdiga har jag valt enkla block. Det här är kallat Dragon Toth och ska vara på Lynns säng.
Blocken kommer inte att hamna i den här ordningen när det hela är klart. Nu ska det bara till "sashing" runt blocken och lite andra små fyrkanter. Men det blir en senare historia för i symaskinen ligger nu mitt labyrint-täcke. Och jag är väldigt tacksam för de extra centimetrarna på Horizan. Den här gången har jag valt att sy "in the ditch" med FMQ. Jag tycker det är lättare än att använda walking foot. ( Nu blev det mycket engelska! Tänk att det är så svårt att hitta dom svenska orden). Det kommer att ta många många timmar innan det täcket är klart för när allt är stabiliserat är det mycket FMQ kvar. Ibland tycker jag att det var väldigt synd att jag drabbades av den här quiltbacillen. Den äter upp all min tid och syr jag inte så tänker jag på mönster och färger. Men det är bara korta ögonblick som dom tankarna kommer och sen går  jag ner i källaren och bara njuter av skapandet. 

4 kommentarer:

 1. Visst har vi en underbar hobby.Oj vilket härligt täcke du har sytt!!Kram

  SvaraRadera
 2. Var inte ledsen över att du drabbats av kviltbacillen!
  Var glad att du har ett konstnärligt sinne som får utlopp genom att sy vackra saker!
  För det gör du!!!
  Gillar dina Draktänder!
  De hade ett annat namn när jag sydde liknande;-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Är du med i hemliga armén? Jag kan inte knäcka koden. Överkasten blir roliga. Är dina barn bättre uppfostrade än mina. Mina använder aldrig överkast.

  SvaraRadera
 4. Draktänderna var fina.
  Ja det där med utrikiska. Fast 'walking foot' heter ju övermatare på svenska och det säger ju precis vad det är.
  Kram

  SvaraRadera