söndag 15 januari 2012

Förvåna sig själv!

Nu har jag förvånat mig själv och hoppat på en utmaning. Den första nånsin!! Det är Maja som har utmanat mig och alla som vill, att bläddra igenom sina tidningar och finna ett mönster att använda. Det kom ju väldigt lägligt för mig som bläddrar och bläddrar för att finna inspiration till Lynns täcke. Och i o m att jag sytt provblocket med fjärilen så var utmaningen för januari klar för min del.Det gjorde ju beslutet lättare. Under mitt bläddrande har jag dykt på en kudde som jag velat göra länge men jag har alltid hittat en förevändning att skippa den. Det är paper piecing och bitvis VÄLDIGT pillrig. Jag tror inte att jag skulle hoppat på den nu heller om det inte varit för utmaningen. Tack Maja!
Lite osäker om jag får visa bilden på täcket men jag tycker att jag borde få visa vad jag tänker göra och mönstret är ju allmänt när det har varit i en tidning. Måste kolla regler där!!
Annars har det varit en väldigt lugn helg. Väldigt lite sömnad men väldigt mycket tid vid datorn. Har kollat tyger på Vallmans och Lappelisa men inte hittat just det jag vill ha så jag får leta vidare.

Sen fick vi ett glatt halvt besked om att även Mirja och barnen följer med till Skövde i påsk. Det skulle vara kul om hela familjen kan vara tillsammans. Jag har i alla fall bokat hotell utifall att det blir så. Sen får vi hoppas att det är dags för tranorna, som vi missade i fjol, att dansa då.6 kommentarer:

 1. Heja på Gudrun!
  Vilken härlig utmaning! Visst grejar du det där. Du är ju superskicklig på att sätta ihop mönster. Jag är djupt imponerad!
  Kram Lilian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte vara så uthållig så det är det som är problemet. Men man har ju gott om tid numera så förhoppningsvis kan jag ändra mig.Du ska se va´mycket roligt du kan göra till sommaren :-)

   Radera
 2. Roligt att du ville vara med Gudrun!
  Du är ju på Gång!!! Just den tidningen är bra tycker jag. Jag har sytt kvilten från framsidan.
  Man får sy mer än en tidningsutmaning/månad så sy på om du känner för det!
  Jag noterar i min lilla bok!
  Kul att du kommer till Skövde. Var ska ni bo?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker det finns mycket lätt o kul i Quiltmaker och mycket babygrejer som har varit aktuellt för mig ett tag. Det kommer knappast att bli mer än en i månaden för det är så mycket i mitt huvud nu :-)
   Jag har bokat på hotell Majoren. Hur är det? Fast vi behöver egentligen bara en säng så det får vara som det är. Och hotellfrukost :-)

   Radera
 3. Vilken vacker fjärilskvilt. Kan du fixa älgar så kan du väl fixa fjärilar också.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller mig inom djur och natur tycks det! Fast fåglar är mina favoriter men hittills har det bara blivit en hackspett :-)

   Radera