torsdag 9 februari 2012

Kärt ämne!

Jag återkommer till frihandskviltning igen. I det avsnitt i kursen jag såg idag, talades det om överföring av mönster till tyg. Jag trodde alla proffs gjorde allt på fri hand men det visar sig att dom använde uppritade mönster. Det jag tyckte var finurligt var att dom ritade mönstret på normalt papper, körde sen i linjerna utan tråd och sen la ut mönstret på tyget. Sen borstade hon på ett speciellt pulver och se där var mönstret! Jag hade ju inte det där pulvret så jag körde med potatismjöl och det funkade oxå. Men frågan är vad använder man på ett vitt tyg? Jag har även testat att rita mönstret på tyll och la det sedan på tyget och ritade en gång till. Det här gjorde jag för länge sedan men kom just på det i skrivande stund. Då är det ju löst med vita tyger!!
Idag har jag efter en sömnlös natt,( Maja´s utmaning?:-)), inte gjort mycket. Nej jag kan inte skylla på Maja utan det är vad jag drabbas av med jämna mellanrum. Men man blir rätt seg så idag har det blivit mest korsord. Borde kanske ha tagit en promenad i det fantastiska vädret men där sa latmasken ifrån :-). Men imorgon är en annan dag!!

6 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen inte att det är mitt fel att du inte sovit!
  Såg du min fråga om Bargellohjärtat?
  Bettan undrar om mönstret!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näerå! Du är helt oskyldig.
   Jag ska bläddra lite så återkommer jag om Bargellon. Just nu har jag inte en aning om varifrån mönstret kommer
   Kram

   Radera
 2. Smart med potatismjöl.
  Hoppas du sover gott nu.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland förvånar jag mig själv :-))))
   Pigg o utvilad idag!
   Kram

   Radera
 3. Det finnes blått pulver til lyse stoffer som brukes på samme måte. Kjøpte selv hos Lapp-Elisa i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Jag har kollat på henne online men inte hittat det men jag ska maila henne och höra. Det är enklare med pulver än att rita på tyll.

   Radera