söndag 28 oktober 2012

I torsdags kom första snön och den ligger fortfarande kvar. OK, det blir ljusare och blir det inte mer så kan jag stå ut men INTE en mm till !!!.
Vi fixar och donar med huset så det blir inte så mycket sytid. D v s KM fixar (slipar och målar) och jag städar efter honom. Men jag har i alla fall fått mitt UFO färdigt och den har fått sin plats. Jag använde lite tips jag fått genom kurser på Craftsy.T ex. stabiliserade jag sandwishen med osynlig tråd och jag använde en virknål för att stänga säkerhetsnålarna. Det var skönt för mina onda tummar Jag lade ner lite arbete på kviltningen och det svåraste med det tycker jag att det är att bestämma formen. Men jag är så glad i min Horizon för det blir snygga stygn både på fram och baksidan. Men å andra sidan kan jag inte skylla på maskinen att det inte blir så snyggt som det var i min fantasi innan jag började :-(. Jag prövade även att göra som min FMQ guru Leah Day. Hon sänker inte mataren utan har en Supreme Slider som hon lägger på och sänker stygnen till 0. Jag tyckte det gick fint och kommer nog att köra så i framtiden. Jag upptäckte att hon har samma maskin som jag och då jag vet att det är flera av mina läsare som ha den så visar jag  hennes åsikt om den: http://freemotionquilting.blogspot.se/2010/08/janome-horizon-update.html


Så idag visar jag baksidan där kviltningen syns bättre men inte bra. Fotografen, ni vet!!När jag nu var i farten så dök jag ner i UFO lådan igen. Jag hade sparat en del som jag tänkt använda som övningsexemplar  på FMQ. Men jag har bytt gardiner i köket och hittade en duk som passade exakt färgmässigt till dom så nu är det bråttom i Kapernaum. Den skullle ju ha varit färdig igår!! Medan jag lagar middag nu måste jag bestämma mig för hur jag ska kvilta den.


6 kommentarer:

 1. Den baksidan gör mig nyfiken på framsidan! Det ser ut som om Du har kviltat ett härligt mönster, efter vad jag kan se.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Framsidan finns bland dukar till höger men kviltningen kommer fram bättre på baksidan. Men det är inget avancerat utan bara lite svirlar och raka vinklar Men det är såååååå kul!

   Radera
 2. Tycker du lyckats bra med både quiltning och en topp,,,Kan ju inte bli så mycket bättre när det är kul också!!Kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bävar för när det är slut i UFO lådan och jag måste sy en topp färdig innan jag får börja kvilta :-))))) (Tror du på det? )

   Radera
 3. Vilka tjusiga saker du gör!!!
  Beundrar dom!
  Kram Lilian

  SvaraRadera
 4. Tack Lilian! Jag roar mig hejvilt :-)

  SvaraRadera